Košarka

O'Neal i Marion zamijenili klubove

Branimir Korać • subota, 14.02.2009.
O'Neal i Marion zamijenili klubove

Kako se bliži 19. veljače i trade deadline u NBA ligi, tako su i učestalije razmjene igrača i pregovori vrhova klubova. Danas su tako razmjenu igrača obavili Toronto Raptorsi i Miami Heat...

Toronto Raptorsi uspjeli su razmijeniti Jermainea O'Neala o čemu se priča već neko vrijeme. Od O'Neala se po dolasku u Raptorse iz Pacersa očekivalo više, međutim on nije pružao ono što su od njega očekivali i došao je na popis onih koji su u opciji za razmjenu.

Postignut je na kraju nakon višetjednih pregovora dogovor s Miamijem koji u Toronto šalje Shawna Mariona i razigravača Marcusa Banksa dok će uz O'Neala u Miami sletjeti i perspektivni Jamario Moon.

Dolazak Banksa znači i vjerojatni oproštaj Raptorsa s Willom Solomonom s kojim također nisu zadovoljni, ali Banksov dolazak ujedno pojačava konkurenciju i našem Roku Ukiću koji će sada imati još teži posao zadržati poziciju drugog playmakera iza Josea Calderona.

Na prvi pogled čini se kako je ovdje više profitirao Miami koji je dobio raznovrsnog Moona te usput očistio i 4.8 milijuna dolara pod salary capom što mu je i bio cilj obzirom da 2010. godine pokušava dovesti jednu od velikih zvijezda koje će biti slobodne. Osim toga u petorku će umjesto Mariona ući Michael Beasley i tako uhvatiti veću minutažu te kroz igranje napredovati. Miami je dobio i izbor prve runde drafta dogovorno između 2010. i 2015. godine dok su Raptorsi dobili tri milijuna dolara.

Problem Raptorsa leži i u ugovoru od čak 4.2 milijuna dolara Marcusa Banksa po godini još tri sezone. Za taj novac Banks nije pokazivao ništa i Heat može biti presretan što se riješio tog problema. Sve u svemu, trade se čini sjajnim za - Heat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!