Zimski sportovi

Ana izvan prvih deset

Antonija Pavlić • subota, 14.02.2009.
Ana izvan prvih deset
Foto: Kristijan Komarica

Iznenađenje su u današnjoj prvoj vožnji slaloma na zatvaranju ženskog dijela Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu, priredile skijašice iz druge jakosne skupine. Manuela Moelgg je s 24 tisućinke sekunde, ispred dvostruke zlatne Lindsey Vonn i domaće Sandrine Aubert, zauzela mjesto najbolje, dok su se unatoč suprotnim najava u sam vrh smjestile i Šarka Zahrobska i Frida Hansdotter. Ana Jelušić je odvozila agresivno i s puno htijenja, no uz nekoliko pogrešaka zauzela devetu poziciju, dok Nika Fleiss nije uspjela doći do cilja...

Lindsey Vonn se vratila. Nakon bizarne ozljede palca, koju je zaradila otvarajući šampanjac na proslavi spustaškog zlata, vodeća u Svjetskome kupu, i konačnim izlijetanjem Kathrin Zettel prva dama Svjetskog prvenstva, odvozila je unatoč ozljedi odličnu vožnju, i sa startnim brojem dva upisala vrijeme od 55.24.

Premda se činilo da će to vrijeme biti dostatno za posljednji startni broj u drugoj vožnji, s takvim se raspletom događaja nije složila sa startnim brojem devet Manuela Moelgg, koja je agresivnom i tehničkim gotovo perfektnom vožnjom do cilja doskijala s vremenom 55.00, i došla tako nadomak možda i prvoj svjetskoj medalji.

Nakon Lindsey Vonn na drugom mjestu, prva se favoritkinja smjestila na četvrto, iza domaće skijašice Sandrine Aubert, a ime joj je Šarka Zahrobska. Braniteljica naslova iz Area od prije dvije godine će najveću priliku za medalju, pa možda i obranu zlata, imati u drugoj vožnji, kada će stazu postaviti njezin otac.

Između nje i Marije Riesch, koja se smjestila na šestu poziciju, neočekivano se ugurala još i Šveđanka Frida Hansdotter, dok iza vodeće u slalomskom poretku Svjetskoga kupa pomalo 'šokantno' egzistiraju Sanni Leinonen, Anna Goodman te Tanja Poutiainen.

Hrvatska uzdanica za medalju na stazi Bellevarde zauzela je sa zaostatkom od 1.05 dvanaestu poziciju, dok je Nika Fleiss uz prilično rezerviranu i nesigurnu prezentaciju odustala nekoliko vrata prije cilja. Istu je sudbinu kao i ona doživjela i Riječanka Matea Ferk, dok je Sofija Novoselić sa zaostatkom od 5.62 upisala 37. vrijeme.

SP Val d'Isere, slalom, prva vožnja:
1. Manuela Moelgg (Italija) 55.00
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.24
3. Sandrine Aubert (Francuska) +0.40
4. Šarka Zahrobska (Češka) +0.47
5. Frida Hansdotter (Švedska) +0.62
6. Maria Riesch (Njemačka) +0.63
7. Sanni Leinonen (Finska) +0.78
8. Anna Goodmann (Kanada) +0.86
9. Tanja Poutiainen (Finska) +0.91
10. Denise Karbon (Italija) +0.95
...
12. Ana Jelušić (Hrvatska) +1.05 ...
37. Sofija Novoselić (Hrvatska) +5.62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!