Košarka

Zvijezde Istoka, okupite se

Goran Markuš • nedjelja, 15.02.2009.
Zvijezde Istoka, okupite se
Foto: EPA

Dwight Howard, LeBron James, Kevin Garnett, Dwyane Wade i Allen Iverson - upravo će ova petorka iz snova pokušati i drugu uzastopnu godinu doći do pobjede za Istočnu konferenciju na 58. All-Star susretu...

Mike Brown, u zbilji glavni trener odličnog Clevelanda, ispred sebe ima kao i svaki trener jedne od All-Star momčadi, ekipu punu samih zvijezda, a čeka ga vrlo težak posao slaganja najkompatibilnije petorke ukoliko želi obraniti prošlogodišnju pobjedu Istoka.

Posao mu je utoliko olakšan što na jednom mjestu ima čak trojicu iz Bostona i dvojicu iz Orlanda te Clevelanda dok će Miami, Detroit, New Jersey, Atlantu i Indianu predstavljati po jedan igrač.

Centar snova, Dwight Howard ujedno je i jedini pravi centar u momčadi, iako za njega prava zamjena niti ne postoji što potvrđuje i činjenica da je za njega po prvi puta u povijesti glasalo više od tri milijuna ljudi: "Htio bih zahvaliti fanovima na svim njihovim glasovima. Uvijek sam smatrao da je prava čast biti jedan od izabranih na jednom od najvećih spektakala u svijetu."

Rashard Lewis sutra će zajedno sa Supermanom, koji sinoć ipak nije uspio obraniti naslov prvaka u zakucavanjima, braniti boje Orlanda dok je svoj nastup uslijed ozljede Jameer Nelson morao otkazati iako je bio izabran od strane NBA fanova. "Onime što smo pokazali tijekom ove sezone svoje mjesto potpuno su zaslužili Nelson, Rashard, ali i Turkoglu koji ipak nije izabran za nastup za momčad Istoka", završio je Howard.

Čak trojicu igrača Brown je dobio od aktualnih NBA prvaka, Boston Celticsa. Kevin Garnett u Phoenixu će tako upisati svoj 12. nastup na All-Star susretu, a izborom brojnih fanova uvršten je i u prvu petorku. Uz Garnetta tu je i sjajan dvojac Paul Pierce - Ray Allen koji bi u apsolutno svakoj NBA momčadi bez pogovora čvrsto držao mjesto u prvoj petorci, no na Istoku mjesta jednostavno nema.

Prošlogodišnji MVP All-Star utakmice, LeBron James očekivano se jedini ozbiljno približio čarobnoj granici od tri milijuna granica i kao ipak prvo ime momčadi i ove će godine pod budnim okom svog trenera krenuti po treći naslov najkorisnijeg igrača na showu zvanom All-Star.

Uz LeBrona, Brown će moći koristiti i usluge još jednog igrača svojeg Clevelanda, Mauricea Williamsa. Sjajnim igrama za svoj klub i uz nekoliko uistinu fascinantnih nastupa Williams je po prvi puta u svojoj karijeri izborio nastup na All-Staru što će Brown zasigurno vrlo pametno znati iskoristiti.

Kada u šest NBA sezona po peti puta dolaziš na All-Star susret znaš da si i više nego izvanserijski igrač. Upravo ta čast pripada Dwyaneu Wade iza kojeg je odlična polusezona. Naime, Wade je uvjerljivo prvo ime Miamija kojeg se mnogi pribojavaju upravo zbog sjajnog i uistinu neugodnog Dwyanea.

Posljednji član prve petorke uz Garnetta najiskusniji je All-Star igrač Istoka. Riječ je o Allenu Iversonu, čovjeku iza kojeg je čak devet All-Star nastupa tijekom kojih je i dva puta imenovan najkorisnijim igračem susreta. "Pravi je blagoslov uopće igrati u ovoj ligi, a All-Star nastup je samo šlag na torti", izjavio je Iverson.

I dok njegova Atlanta iz sezone u sezonu igra sve bolje Joe Johnson uspijeva po treći puta u karijeri izboriti nastup za Istok čime je i sam Johnson vrlo ponosan: "Moram priznati da sam vrlo ponosan što u Phoenix dolazim braniti boje svojih Hawksa."

Svoje prve nastupe na najvećem NBA showu izborili su sjajan Danny Granger kao i New Jerseyjev razigravač, Devin Harris. Dok je Granger u većini susreta bio uvjerljivo prvo ime svoje Indiane posebno priznanje ide Harrisu koji se usprkos ozljedi koja ga je mučila dobar dio sezone ipak uspio zadržati na samom vrhu, a povratkom u prvu petorku Netsa ponovno plijeni pažnju apsolutno svih svojih protivnika.

Za kraj vrijedi spomenuti i odličnog Chrisa Bosha, suigrača našeg Roka Leni Ukića koji je zbog ozljede morao otkazati četvrti nastup na All-Staru.

Hoće li Brown i njegovi vojnici uspjeti odnijeti i drugu uzastopnu pobjedu za Istok vidjet ćemo već u rane jutarnje sate. Susret je zakazan za 2h i svi su pozvani.

Istočna konferencija

Prva petorka: Dwight Howard, LeBron James, Kevin Garnett, Dwyane Wade, Allen Iverson

Zamjene: Paul Pierce, Ray Allen, Maurice Williams, Rashard Lewis, Devin Harris, Joe Johnson, Danny Granger

Otkazali nastup: Jameer Nelson, Chris Bosh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!