Zimski sportovi

Ivica spreman samo za slalom

Antonija Pavlić • nedjelja, 15.02.2009.
Ivica spreman samo za slalom
Foto: Dejan Popek

Vodeći je skijaš svijeta posljednji puta danas, prije povratka uzbuđenjima Svjetskoga kupa, trenirao na sljemenskom Zelenom spustu. Zajedno je s ocem Antom i dijelom reprezentacije odradio nekoliko rundi slaloma, uz koje je i elektronskim mjerenjem vremena pokušao saznati dosadašnji napredak. Prije Sestrierea će i veleslaloma i superkombinacije, Ivica još 'skočiti' i do mjesta 'zločina' u Innerkrems, gdje je prije nešto više od dva tjedna doživio neugodnu ozljedu leđa...

Ante 'Gips' Kostelić se i danas uhvatio "poštenog" posla i lopatom krenuo micati snijeg sa staze dok se njegov sin, i čovjek koji je trenutno najveća noćna mora nekolicini onih koji pretendiraju na veliki Kristalni globus, spremao ponovno spustiti pričuvnom sljemenskom stazom.

"Ivica je malo bolje, bol u leđima više nije toliko snažna i mi se nadamo da će se vratiti u punu formu na vrijeme do početka Svjetskoga kupa. Može se oporaviti za tjedan dana, može se oporaviti za 20 dana, sve je to relativno. Nadamo se da će to biti što je prije moguće, za slalom će sigurno biti spreman, ali veleslalom je još uvijek upitan.", rekao je 'Gips'.

Onaj koji stanje s ozljedom ipak poznaje najbolje, samo je potvrdio djelotvornost tretmana dr. Božidara Egića u Daruvarskim Toplicama: "S leđima je situacija svakim danom sve bolja i bolja te se nadam da ću uskoro biti potpuno fit za Svjetski kup.", optimističan je bio Ivica.

Svjetski kup skijaša sada seli u talijanski Sestriere gdje su na rasporedu veleslalom i superkombinacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!