Košarka

Video: Kao u dobra stara vremena

Goran Markuš • ponedjeljak, 16.02.2009.
Video: Kao u dobra stara vremena
Foto: EPA

Ponajviše zahvaljujući sjajnom dvojcu O'Neal - Bryant momčad Zapada uspjela je upisati i 23. pobjedu u povijesti All-Star susreta. Tipičnog showa, očekivano, nije nedostajalo, no kad je trebalo dvojac iz snova je potegnuo i osigurao veliko slavlje svoje momčadi...

Dwyane Wade (18 poena, 5 asistencija) tricom otvara susret i Istok radi uvodnu 7:0 seriju. Međutim, s druge strane budi se odličan Kobe Bryant (27 poena), a nakon što mu se priključuje i Shaquille O'Neal (11 minuta, 17 poena, 5 skokova) dvojac iz snova okreće rezultat i Zapad na odmor odlazi sa solidnih sedam poena prednosti.

Dok je prvu četvrtinu Istok igrao na leđima vrlo raspoloženog LeBrona Jamesa (20 poena, 5 skokova) u nastavku se budi fantastičan Paul Pierce (18 poena, 4 skoka), a priključkom Kevina Garnetta (12 poena, 4 skoka) Bostonov dvojac uspijeva do poluvremena smanjiti zaostatak na svega pet poena. Niti raspoloženi dvojac Dirk Nowitzki (8 poena) - Pau Gasol (14 poena, 8 skokova) nije uspio zaustaviti ovaj nalet istočnjaka.

Treću četvrtinu Chris Paul (14 poena, 7 skokova, 14 asistencija) uspijeva potpuno razigrati svoju momčad, a nakon što je proradila pick and roll igra bivšeg Lakersovog dvojca proradio je i Zapad što potvrđuje i bijeg na velikih +19 uoči završnih 12 minuta igre. S druge strane svoju momčad pokušao je pokrenuti sjajan Dwight Howard (13 poena, 9 skokova), no ovog puta nije bio uspješan.

Analiza All-Star susreta

Sve te zvijezde koje su se našle na okupu nisu se namjeravale predati prerano i pritisak je povećan, no bliže od -16 nije išlo. Upravo suprotno, ponajviše zahvaljujući Brandonu Royu (14 poena, 5 skokova, 5 asistencija) i Amareu Stoudemireu (19 poena, 6 skokova) Zapad do kraja susreta povećava razliku na konačnih vrlo ugodnih +27.

Ipak, bio je to show u svakom smislu te riječi. Dok se Bryant usprkos još jednoj tituli MVP All-Star susreta zadržao na svojem poznatom smiješku, O'Neal, igrač koji s njim dijeli titulu MVP-a još se jednom pokazao u svima nama toliko ugodnom svjetlu pravog klauna.

"Bilo je to kao u dobra stara vremena. Moram priznati da mi ponekad nedostaju, posebice naša pick and roll igra u kojoj smo uvijek bili fantastični", izjavio je zaigrani O'Neal. Kao što smo i očekivali, Bryant je bio ipak malo suzdržaniji: "Imamo svoju povijest i bilo je to vrijeme za pamćenje, no to je sve."

Riječi hvale za odličan dvojac prštale su na sve strane, a štedio se nije niti Mike Brown, trener Clevelanda i sinoćnji trener Istoka: "Taj je dvojac smrtonosna kombinacija. Da su ostali zajedno pitanje je samo koliko bi točno prstenova spremili u svoju kolekciju."

Niti današnji trener Zapada, njihov stari trener iz zlatnog doba Lakersa, Phil Jackson nije ostao tiho: "Žao mi je što nisu ostali zajedno, no to je još jedna lekcija za nas ostale. Kad te nešto ide moraš naučiti surađivati sa onima koji iz tebe izvlače najbolje. Da bi imali harmoniju u igri morate imati savršenu harmoniju u svom životu."

"Za kraj još ću samo spomenuti kako su obojica potpuno zaslužila titulu MVP-a susreta, no moram naglasiti da nisam doživio dodjelu nagrade za najkorisnije igrača čovjeku koji je igrao svega 11 minuta. O'Neal ju je svojim kratkim, ali fantastičnim nastupom potpuno zaslužio i na tome mu moramo čestitati", izjavio je Jackson nakon susreta.

All-Star susret:
Zapad - Istok 146:119 (34:27 72:67 110:91)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!