Ostali sportovi

Nizozemac najbolji u Parizu

Vedran Attias • ponedjeljak, 16.02.2009.
Nizozemac najbolji u Parizu

Na prvom ovosezonskom Euro touru, Diamond Nine turniru održanom u Parizu ovog vikenda, hrvatski igrači nisu ostvarili značajnije uspjehe držeći se one stare kako se "prvi mačići u vodu bacaju"...

Najbolje je igrao Robert Sudić iz biljarskog kluba Split. Dugoraćanin je na kraju zauzeo 49. mjesto sakupivši 235 bodova. Pobjednik prvog Cro toura nedavno održanog u Zagrebu, Karlo Dalmatin (BK Omega, ST) smjestio se niže na tablici te se iz Francuske vratio na 65. mjestu sa 220 bodova.

Europski prvak u straight pool-u, Ivica Putnik (BK Mosconi, ZG) nije mogao pružiti svoj maksimum budući da ga je zubobolja pokosila u Parizu, zbog čega je morao uzimati i tablete protiv bolova te je završio na 97. mjestu (200 bodova).

Od ostalih hrvatskih igrača Filip Stojanović (BK Metalac) zauzeo je 97., Ante Morić (BK 8Ball) 129., te Božo Primić (BK Mosconi) 193. mjesto. Pobjednik turnira u Parizu je Nizozemac Niels Feijen, aktualni svjetski prvak u straight pool-u. U finalu je svladao Austrijanca Marija Hea koji je sa 15 godina postao najmlađi finalist Euro toura.

Nizozemac je ujedno i pobijedio na dva turnira zaredom što već pet godina nikome nije pošlo za rukom. Sljedeće izdanje Euro toura održava se u Napulju 26. do 28. ožujka, no prije toga će se domaći biljaristi ogledati na klupskom prvenstvu Hrvatske (21. veljače).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!