Zimski sportovi

Stanka za Millera

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 16.02.2009.
Stanka za Millera
Foto: EPA

Nastavak Svjetskoga kupa u alpskom skijanju nakon 40. će Svjetskog prvenstva ostati siromašnije za jedno veliko ime. Bode Miller je konačno odlučio i objavio kako će napraviti malu stanku, no vratiti bi se trebao već u Kranjskoj gori 28. veljače...

Najuspješniji američki skijaš u povijesti i aktualni osvajač Velikog kristalnog globusa, u sezonu nije krenuo sjajno, obrana pozicije najboljega skijaša svijeta mu više ni u teoriji gotovo ne "igra" ulogu, a potaknut iznimno lošim nastupima i samo jednom završenom utrkom na tek minulom Svjetskom prvenstvu, odlučio je odluke iz razgovora za Universalsports prije nekoliko dana djelomično obistiniti.

"Želim malo odmora od skijanja, za promjenu, malo sunca. Nisam razočaran svojim prezentacijama, ali rezultatima svakako jesam. Skijao sam na najvišoj razini, pokazao da sam brz i da mogu izaći na stazu i pošteno odraditi vožnju. Važno mi je da sam za to još sposoban, ali nedostaje mi plasmana; kada bih barem mogao utrke završavati u ciljnoj ravnini, ne u snijegu", rekao je Bode Associated Pressu.

Osobni trener osebujnog Amerikanca Bodeovu je odluku u potpunosti podržao te otkrio kako je ona pomno planirana, što znači da je posljedica loših rezultata sa samog početka sezone: "Sezona za Bodea ne ide kako bi trebala i odmor, kako fizički, tako i psihički je nasušno potreban. Odluka o prekidu karijere po koncu sezone će biti objavljena kada za to bude vrijeme, ova odluka nema apsolutno nikakve veze s njom", rekao je Forest Carey.

Miller će tako, konačno je odlučeno, propustiti samo veleslalom i superkombinaciju u Sestriereu, za vrijeme kojih će se odmarati u rodnom New Hampshireu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!