Zimski sportovi

Jelušić već za vikend na skijama

Antonija Pavlić • utorak, 17.02.2009.
Jelušić već za vikend na skijama
Foto: Kristijan Komarica

Ana Jelušić nije uspjela na SP-u u Val d'Isereu dohvatiti svoj primarni cilj i slalomsku medalju - umjesto toga je dobila neugodnu ozljedu koljena i propuštanje zagrijavanja utrkom veleslaloma. Utjehu može tražiti ipak u sedmom slalomskom mjestu u konkurenciji više od sto skijašica, ali i u činjenici kako ozlijeđeno koljeno nije ozbiljnije stradalo, te bi već za vikend trebala ponovno stati na skije...

Odmah po okončanju subotnjeg programa za skijašice na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, Ana Jelušić je sa svojom ekipom krenula put Krapinskih toplica gdje je dr. Miroslav Hašpl na njezinom koljenu napravio magnetsku rezonancu i konačno tako utvrdio ozbiljnost ozljede. "S koljenom je hvala Bogu sve u redu, radi se samo o manjem oštećenju hrskavice drugog stupnja što znači da već za nekoliko dana mogu ponovno na skije", potvrdila nam je Riječanka.

"Na Svjetskom prvenstvu se broje medalje, ali ni sedmo mjesto nije neuspjeh", još je jednom istaknula. "Žao mi je samo zbog dvije stvari. Prva je ta što nam organizatori nisu dopustili skijanje na pravoj muškoj, zaleđenoj stazi, a druga što se kroz veleslalom dva dana prije nisam uspjela zagrijati. U ta dva dana smo puno radili na sanaciji koljena i vjerujem da je sedmo mjesto u tom trenutku bilo moj slalomski vrhunac."

Ženski se dio Svjetskoga kupa nastavlja u talijanskom Tarvisiju, gdje su na rasporedu spust, super-G i superkombinacija; brze su discipline na meniju i na sljedećoj postaji, u Banskom, a Ana Jelušić će kao i ostatak hrvatske ženske karavane sa svojim nastupima ponovno započeti tek u Ofterschwangu na veleslalomu i slalomu, te na samoj završnici u Areu 11. - 15. ožujka.

"Puno se priča o tome kako bih trebala voziti sve discipline, ne samo tehničke. No, to je za sada neminovno, problemi s astmom se pojavljuju sve češće, čak mi i veleslalom stvara dosta poteškoća i umanjuje kvalitetu slaloma. Željela bih voziti sve discipline, nije stvar toga da nemam volju, no organizam mi to jednostavno ne dopušta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!