Košarka

"Spremni za obranu naslova"

Borna Rupnik • srijeda, 18.02.2009.
"Spremni za obranu naslova"
Foto: Davor Sajko

Prije sutrašnjeg odlaska u Zadar u Trnskom je održana konferencija za medije na kojoj su trener i igrači Zagreba konstatirali da se u obranu naslova pobjednika Kupa ide hrabro i samopouzdano, pa - što bude...

Zagreb CO će u dvorani Krešimira Ćosića braniti prošle sezone osvojeni kup, a atmosfera u momčadi sve je bolja. Dolaskom Damira Mulaomerovića i Vladimira Krstića zaredale su i pobjede, protiv Zadra i Krke, a predstava u Novom Mestu bila je posebno impresivna.

"Igrali smo vrlo dobro, bila je to vrhunska timska predstava. Svi su dali svoj obol, čak i oni koji su sjedili na klupi. Time smo samo nadogradili odlično ozračje koje nas krasi već dulje vrijeme", počeo je trener Denis Bajramović.

Upravo je taj uspon forme jedan od temelja na kojem se gradi optimizam uoči završnice kupa u Zadru. "Mulaomerović i Krstić su veliki dobitak za ovu momčad, ali i drugi su imali kapacitete i prije njihovog dolaska. Sada su svi samopouzdaniji, a najvažnije je kako komuniciramo na terenu".

Ugodniji pogled na poredak NLB lige skida dio pritiska u svakoj sljedećoj utakmici, a Bajramović je odlučan ići korak po korak: "Ne možemo reći da nam Kup dolazi u krivo vrijeme. Na Budućnost ćemo misliti po povratku iz Zadra, iako smatram da će nam još jedna pobjeda biti dovoljna za opstanak. Bitno je da odlučujemo sami o sebi".

Dva ovosezonska poraza od polufinalnih suparnika, košarkaša Splita, u Višnjiku neće igrati veliku ulogu, tvrdi trener: "Petak je potpuno nova priča. Možemo se nositi sa svima, pa tako i sa Splitom, a utakmicu će odlučiti više motiviranih pojedinaca. Ipak, mislim da mi nećemo biti ti koji ćemo poslije susreta putovati kući".

Igra Splita dobro je proučena, pogotovo na nedjeljnom susretu s Cibonom. "Dobri su, jako su dobri. Grgurević može odmarati Stipanovića, a često igraju i s četiri niska igrača. Nadam se da se nećemo morati mnogo prilagođavati njihovoj igri, jer mislim da imamo jednu od najboljih centarskih linija u državi", rekao je Bajramović.

"Mi gledamo samo sebe i ne razmatramo pravila koja nas se ne tiču. Ne znam hoće li nam to biti prednost, ali istina je da smo rasterećeniji od drugih", osvrnuo se Bajramović i na podatak da na Final Fouru u petorkama mogu igrati samo dvojica stranaca.

Loša vijest za Mrave glasi da je u utorak navečer kapetan Krunoslav Simon osjetio želučane probleme te je u srijedu propustio trening, a Jakov Vladović i Mario Dundović naći će se među putnicima za Zadar, premda neće zaigrati.

Jedan od najboljih i najkonstantnijih igrača Zagreba, Ante Tomić, također je istaknuo američka pojačanja u redovima Splita: "Dobili su na kvaliteti i na širini. No, mi smo zaredali s nekoliko dobrih utakmica, a ipak smo i branitelji naslova. Spremni smo".

Veliki će teret ponovno pasti na leđa Damira Mulaomerovića, koji se izvrsno uklapa u momčad i čini se da mu to izrazito paše: "U dobrom smo ritmu i svi zajedno kvalitetno radimo. U Kupu svi imaju ambicija, a prijašnje utakmice ne igraju nikakvu ulogu. Mi se oslanjamo na vlastite snage, a malu bih prednost dao Zadru isključivo zbog domaćeg terena".

"Ne brinite za mene i Krstića, možemo izdržati dva dvoboja u dva dana", zaključuje Mula, a Petar Babić dodaje: "Fizički smo spremniji i nećemo dopustiti da nas Splićani ponovno pretrče. Radimo na tome na treningu i sve će ovisiti o tome tko će imati bolji dan".

Zagreb i Split svoju polufinalnu utakmicu igraju u petak, a pobjednik će u finalu jurišati na trofej protiv boljeg iz susreta Cibone i Zadra.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!