Košarka

Kingsi očistili 10 milijuna pod salaryjem

Branimir Korać • četvrtak, 19.02.2009.
Kingsi očistili 10 milijuna pod salaryjem
Foto: EPA

Noćas obavljen trade između Sacramento Kingsa i Chicago Bullsa donio je Kingsima ponajprije ono što su željeli. Očistili su više od deset milijuna dolara pod salary capom...

Sacramento Kingsi najavljivali su kako će razdoblje do 19. veljače pokušati iskoristiti kako bi dobili prostora pod salary capom kada već nisu u mogućnosti spasiti sezonu i ostvariti značajniji omjer na kraju. Prvi korak bio im je dobar i oslobodili su više od deset milijuna dolara.

Dogovor su postigli s Chicago Bullsima koji su angažirali skupog centra Brada Millera i šutera Johna Salmonsa, a u zamjenu su u Sacramento poslali Drewa Goodena kojeg se već neko vrijeme pokušavaju riješiti i Andresa Nocionija.

Uz njih dvojicu Sacramento je u paketu dobio i Cedrica Simmonsa i Michaela Ruffina. Ruffina su odmah mijenjali u Portland za Ikea Diogua i neodređenu svotu, a poslovno zanimljiv dan zaključili su otpuštanjem Quincyja Doubyja i veterana Sama Cassella kojeg su prije nekoliko dana angažirali iz Bostona.

Istovremeno trade su obavili i Lakersi koji su Memphisu prepustili 2.5 milijuna dolara težak ugovor malo korištenog Chrisa Mihma dok su zauzvrat dobili izbor druge runde drafta 2013. godine.

Ovaj potez bio je za Lakerse neophodan kako mi smanjili svotu na luxury taxu kojeg će morati platiti oko sedam milijuna dolara samo ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!