Košarka

Knicksi ugrabili Hughesa i Wilcoxa

Branimir Korać • četvrtak, 19.02.2009.
Knicksi ugrabili Hughesa i Wilcoxa
Foto: EPA

Posljednjeg dana prijelaznog roka u NBA ligi New York Knicksi napravili su dva tradea u kojem su dobili dobrog šutera Larryja Hughesa u zamjenu za Tima Thomasa, Jeromea Jamesa i Anthonyja Robersona. U drugom tradeu poslali su Malika Rosea u Oklahomu za Chrisa Wilcoxa...

Larry Hughes novi je član New York Knicksa. Knicksi su posljednjih dana dosta pregovarali s Bullsima oko Hughesa i uspjeli su napokon postići dogovor. Iako se u razmjeni dosta spominjao Malik Rose, Bullsi su se zadovoljili Timom Thomasom, Jeromeom Jamesom i Anthonyjem Robersonom.

Jasno je kako će Bullsi vrlo malo koristiti Jamesa i Robersona koji ni u New Yorku nisu uživali posebno povjerenje dok je upitnik što će biti s Thomasom. Thomas je naime već bio u Bullsima, ali je otpušten zbog loših navika i izbjegavanja treninga.

"Igrao sam s Timom i imao ga u momčadi dok sam bio u Sunsima. Nismo imali problema, odmah ću mu objasniti što od njega očekujem i vjerujem kako će profesionalno obaviti svoj posao", kazao je trener Bullsa Vinny del Negro.

Hughes će s druge strane biti od velike pomoći Knicksima kojima treba šuter njegovih kvaliteta.

No Rosea su na kraju ipak uspjeli "utopiti". Poslan je u Oklahomu uz nešto novca, a u zamjenu je stiglo borbeno krilo Chris Wilcox koji je trebao u Hornetse, ali razmjena je otpala nakon što Tyson Chandler nije prošao pregled liječnika.

U još jednom tradeu igrače su razmijenili Kingsi i Timberwolvesi. Kingsi su dobili Rashada McCantsa i Calvina Bootha dok su u Minnesotu otišli Shelden Williams i Bobby Brown. Otpuštanje Sama Cassella dolaskom McCantsa dobilo je smisao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!