Košarka

Odličan nastup Barcelone i Tau Ceramice

Goran Markuš • četvrtak, 19.02.2009.
Odličan nastup Barcelone i Tau Ceramice

Kvalitetna igra Barcelone i odlično drugo poluvrijeme Tau Ceramice donijeli su im nastup u polufinalu španjolskog kupa gdje će u međusobnom sukobu tražiti prolazak u veliko finale...

U prvom četvrtfinalnom dvoboju španjolskog kupa na domaćem terenu pao je Real Madrid, a svoj put nastavljaju igrači Barcelone iza kojih je psihički izuzetno kvalitetno odrađena utakmica. Na leđima vrlo raspoloženog Juana Carlosa Navarra (28 poena, 10 asistencija) gosti su već nakon prve četvrtine imali +4 da bi do poluvremena razlika narasla na još ugodnijih šest poena prednosti.

Ipak Louis Bullock (22 poena) i njegov Madrid ne predaju se tako lako i uoči posljednjih deset minuta smanjuju zaostatak na pet poena, no niti Bullock nije mogao sam što gosti koriste i mirnom igrom u svoju korist privode susret kraju. Naš Marko Tomas svoju priliku večeras nije dobio.

Fantastičnim drugim poluvremenom polufinale su osigurali i košarkaši Tau Ceramice. Momčad našeg Nevena Spahije bolje je ušla u susret i na leđima Koste Perovića (13 poena) na prvi odmor otišla sa šest poena prednosti. Ipak, domaćini su bili uporni što se pokazalo ispravnim i na veliki odmor odlazi se rezultatom 33:35.

Što je Duško Ivanović svojim momcima rekao u svlačionici ostat će nepoznanica, no drugo poluvrijeme mogli smo gledati Tau Ceramicu na kakvu smo navikli. Predvođeni dvojcem Tiago Splitter (20 poena, 10 skokova) - Sergi Vidal (17 poena, 4 skoka) domaćini su odigrali solidan napad istovremeno potpuno zatvorivši svoju stranu terena što je Pamesu ograničilo na 15 poena u trećoj, odnosno 16 poena u posljednjoj četvrtini.

Konačnih +16 možda je previše uzmemo li u obzir dobar start gostiju, no momčad Nevena Spahije večeras jednostavno nije mogla pružati konstantniji otpor. Stanko Barać, nažalost, večeras nije izlazio na teren.

Španjolski kup, četvrtfinale:
Real Madrid - Regal F.C. Barcelona 75:83 (19:23, 38:44, 69:64)
Tau Ceramica - Pamesa Valencia 82:66 (16:22, 33:35, 54:50)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!