Košarka

Teška kriza u Žalgirisu

Branimir Korać • petak, 20.02.2009.
Teška kriza u Žalgirisu

Litavski euroligaš Žalgiris upao je u jednu od najtežih kriza u povijesti i prijeti mu čak i izbacivanje iz litavskog elitnog ranga natjecanja, a samim time upitan mu je i euroligaški status...

Litavski košarkaški div Žalgiris nalazi se u najtežim trenucima od postojanja kluba. Dugovi su prerasli svaku moguću mjeru, igrači bojkotiraju utakmicu i budućnost kluba je neizvjesna.

Uprava kluba zatražila je od Litavskog košarkaškog saveza odgodu utakmice protiv Nevezisa obzirom da je momčad u štrajku, Savez im je izišao u susret, ali ukoliko se igrači ne pojave na odgođenoj utakmici, Nevezis će taj susret dobiti službeno s 20:0.

Zahtjevi igrača su jasni, moraju dobiti barem dio novca i sve dok ne dobiju neće trenirati niti dolaziti na utakmice. Iz Saveza su jasno poručili kako se to neće tolerirati i klubu prijeti izbacivanje iz natjecanja.

Dugovi Žalgirisa prerasli su svotu i od šest milijuna eura, a već dobar dio igrača pregovara s drugim klubovima, među ostalima i s Lietuvos Rytasom, najvećim rivalom Žalgirisa.

Nedavno je Arvidas Sabonis samoinicijativno iz svog džepa isplatio igrače, no to je bila jednokratna pomoć klubu koji očajnički traži sponzore, no oni nisu zainteresirani za ulaganje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!