Košarka

Ispao veliki CSKA

Branimir Korać • petak, 20.02.2009.
Ispao veliki CSKA
Foto: Bruno Blumenschein

CSKA iz Moskve nije se uspio plasirati u finale Kupa Rusije. U polufinalnom susretu nadigrao ih je Uniks koji će u finalu igrati protiv moskovskog Dinama...

Iako su stručnjaci najavljivali moskovsko finale, od toga neće biti ništa. CSKA je zapeo u polufinalu protiv Uniksa iz Kazana koji ih je nadigrao i odnio zasluženu pobjedu 70:61. Uniks je odlično odigrao posebno zadnju četvrtinu u kojoj je stvorio dvoznamenkastu prednost i sačuvao ju u završnici.

Terrell Lyday s 18 poena predvodio je Uniks, a uz bok mu je bio naš reprezentativac Marko Popović s 13 poena (5/8 iz igre). Krešimir Lončar odradio je također korektno posao i ubacio devet poena uz pet skokova. Kod CSKA nije bilo Zorana Planinića, a najistaknutiji bili su J.R. Holden i Trajan Langdon s po 11 poena.

Uniks će se za naslov boriti protiv moskovskog Dinama koji je u drugom polufinalu bio bolji od Triumfa 86:75. Dinamo je ključnu prednost stvorio u drugoj četvrtini koju je dobio s 29:16 i tu anulirao zaostatak od minus pet nakon prvih deset minuta te u nastavku susreta mirno kontrolirao utakmicu.

Dinamo su predvodili Darjuš Lavrinovič i Sergej Bikov s po 18 poena i sedam skokova dok su Triumfovi najbolji igrači bili Ognjen Aškrabić i Sergej Toporov sa 16 odnosno 14 poena.

Ruski kup, polufinale:
CSKA - Uniks 61:70, Dinamo - Triumf 86:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!