Košarka

Estudiantes iznenađujuće u polufinalu

Goran Markuš • subota, 21.02.2009.
Estudiantes iznenađujuće u polufinalu

Tek 13.-plasirana momčad španjolske ACB lige uspjela je iznenaditi Joventut i mirnim drugim poluvremenom osigurati nastup u polufinalu španjolskog kupa gdje ih, očekivano, očekuju košarkaši Unicaje koji su svoj nastup osigurali sigurnom pobjedom protiv Granade...

Pomalo iznenađujuće, pobjedom protiv favoriziranog Joventuta košarkaši Estudiantesa osigurali su nastup u polufinalu španjolskog kupa. Već na samom otvaranju, na leđima sjajnog Samoa Udriha (23 poena, 6 skokova) mala premoć mogla se vidjeti kod Estudiantesa što rezultira razlikom od dva poena uoči druge četvrtine.

Iako ponajviše zahvaljujući mladom Ricky Rubiju (16 poena, 7 asistencija) i iskusnom Eduardou Hernandez-Sonsecau (13 poena, 8 skokova) Joventut izjednačava rezultat nakon 20 minuta igre, no po povratku igrača na teren Udrihu se pridružuje Corey Brewer (16 poena) što rezultira potpunom kontrolom igre u drugom poluvremenu, a konačnih +7 Estudiantesa vjerojatno najbolje odražava omjer snaga na terenu.

U prvenstvu ih dijeli samo jedna pobjeda, no večeras Unicaja je dokazala zbog čega ju mnogi smatraju kvalitetnijom momčadi. Iako su nakon uvodnih deset minuta zaostajali četiri poena sjajnim nastupom u drugoj četvrtini na čelu s Carlom Englishom (20 poena) košarkaši Gran Canarije preuzimaju vodstvo i na odmor se odlazi rezultatom 34:36.

Ipak, Marcus Haislip (22 poena, 5 skokova) i njegova Unicaja preuzimaju stvari u svoje ruke i tijekom treće četvrtine bježe na +8 da bi u posljednjoj četvrtini potpuno mirnom igrom u svoju korist priveli susret kraju.

Već sutra na rasporedu su oba polufinalna dvoboja. S početkom u 18h na teren u Madridu izlaze košarkaši Tau Ceramice i Barcelone dok će 150 minuta kasnije prolazak u veliko finale tražiti današnji pobjednici, Unicaja i Estudiantes.

Španjolski kup, četvrtfinale:
Unicaja - Kalise Gran Canarija 79:69 (19:15, 34:36, 60:52)
Estudiantes - Joventut 80: 75 (17:15, 34:34, 53:51)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!