Zimski sportovi

Bode zbog kćeri propušta Svjetski kup

Antonija Pavlić • subota, 21.02.2009.
Bode zbog kćeri propušta Svjetski kup
Foto: Davor Sajko

U svom dnevniku na internetskom portalu Universalsports.com Bode Miller je napokon svijetu otkrio kako ima dijete, točnije curicu - jednogodišnju Neesyn Dacey. Dacey, kako ju sam zove, je plod njegove veze s "dobrom prijateljicom", s kojom više nema ljubavnih kontakata, ali se i dalje trude ostati dobri roditelji. Zbog prvog je rođendana male curice tako, otkrio je skijaš, odlučio i propustiti veleslalom i superkombinaciju Svjetskoga kupa u Sestriereu, te time odagnao sumnje da će se od aktivnog skijanja oprostiti i prije kraja sezone...

Premda se nagađalo da je pauzu od profesionalnog skijanja Bode Miller uzeo zbog iscrpljenosti i slabih rezultata u posljednje vrijeme, razlog propuštanju veleslaloma i superkombinacije koje se ovog vikenda održavaju u Sestriereu, ipak je potpuno druge prirode. Kako je otkrio u jučerašnjem izdanju svojeg dnevnika na internetskom portalu Universalsports.com, skije je po strani ostavio zbog potrebe druženja s kćerkom i njezinog prvog rođendana, koji su zajedno proslavili u Dinsneylandu.

"Jučer je Dacey slavila prvi rođendan i zbog toga smo ga zajedno proveli u Disneylandu. Moja je sestra imala troje djece, a ja sam uvijek provodio puno vremena s njima i slijedom toga želio vlastitu. Mislio sam da su sve bebe iste, ali sada znam da nisu, svaka ima neku svoju osobnost. Zvuči pomalo ludo, no stvarno se volim družiti s Dacey kada je još ovako mala. Brzo uči i sve pomno gleda, sve ju zanima. U ovim su joj godinama roditelji cijeli svijet, dok s 13 više neće htjeti imati ništa sa mnom. Zato mi je važno da sam sada s njom", emotivan je bio još uvijek aktualni pobjednik i branitelj Svjetskog kupa.

"Upravo je ona sigurno bila i veliki faktor u mojoj odluci da uzmem predah od Svjetskog kupa. Teško je biti na stazama kada želiš da si na nekom drugom mjestu; nisam mogao, i uspio biti fokusiran cijelo vrijeme i zbog toga sam donio odluku koju sam donio. Drugi važan faktor je i taj što sam odvozio više od 360 utrka u Svjetskom kupu, što je mnogo, i trebao sam malo odmora. Neki u cijeloj karijeri odvezu 100 utrka, a u mom slučaju pogotovo, tada dolazi do zasićenja. Vatra se nakon nekog vremena jednostavno ugasi i poželite raditi druge stvari", slikovito je opisao Miller te nastavio o planovima za nastavak sezone.

"Moj je prvotni plan bio vraćanje u Kranjskoj Gori ako sve prođe u najboljem redu. Testiram neke nove skije i ako ću biti zadovoljan otputovat ću već u Sloveniju. Ipak, postoji i vrlo realna mogućnost povratka tek u Norveškoj i na završnici u Areu, testiranje će sve odlučiti..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!