Košarka

Cibona - Zagreb CO uživo na Sportnet.hr

Branimir Korać • subota, 21.02.2009.
Cibona - Zagreb CO uživo na Sportnet.hr
Foto: Davor Sajko

U finalu ovosezonskog izdanja Kupa Krešimira Ćosića igraju Cibona i Zagreb. Finalni dvoboj započeo je u Zadru u 20 sati, a možete ga u tekstualnom prijenosu uživo pratiti na Sportnet.hr...

Kraj. 73:63 pobjeđuje Cibona i osvaja trofej Krešimira Ćosića.

30 sekundi - Još malo nervoze na parketu, Mulaomerović radi malo teži prekršaj na Andersonu, slijedi razmjena pogleda i par riječi između njih dvojice, no brzo se sve smiruje.

34 sekunde - Tomić polaže, ali Anderson opet ubacuje slobodna 71:63.

47 sekundi - Anderson ubacuje slobodna bacanja za 69:61 i teško će Cibona ovo izgubiti.

58 sekundi - Princ ubacuje tricu za 67:61. Princ je, ako vjerujemo statistici, prvi skakač susreta s deset skokova.

1:14 do kraja Simonu je sviran prilično sumnjiv prekršaj nakon čega je zaiskrilo na terenu između njega i Homana, u blizini su bili i Kus, Anderson, Žorić i Tomić, malo se zagužvalo, a situacija je smirena minutom odmora. Tehničke su zaradili Simon i Anderson.

38' Tomić je krasnon podvalio loptu Žoriću za lagano zakucavanje i minus tri, a Kus na drugoj strani polaže za 64:59. 1:35 do kraja, Tomić zabija za 64:61.

38' Lijepa trica Andersona vratila je Cibonu na ugodnih plus sedam, a na drugoj strani Žorić ubacuje dva bacanja za 62:57 2:49 do kraja.

37' Nekoliko kaotičnih situacija na parketu, sebičnost Andersona u napadu, Mulaomerovićevo krivo dodavanje, ali brzi gubitak lopte Andersona, završene su tricom Krstića za smanjenje na 59:55 3:20 do kraja.

35' Pet minuta do kraja susreta, Cibona je pojačala obranu i utakmica je polako počela odlaziti na njezinu stranu. 4:35 do kraja Homan polaže za 59:50 i u ovakvom susretu Cibona dolazi do ogromne prednosti.

34' Sada Anderson radi dobar posao. Jučer bi ulazak pod koš silio i tražio poentiranje, a sada je krasno u kutu pronašao Vukušića koji ubacuje tricu za 57:50.

33' Puno agresivnija obrana Cibone donosi Zagrebu probleme, Troha na drugoj strani sam na trici iz kuta ubacuje za plus četiri, 54:50.

31' Anderson ubacuje četiri poena u nizu za poravnanje na 50:50, dodaje slobodno bacanje i Cibona je ponovno u vodstvu. Prije posljednjeg napada Cibone Babić je nepotrebno preko ruke šutnuo tricu sa sedam metara i dao priliku Ciboni za potpuno hvatanje Zagreba.

30' Zagreb uoči posljednje četvrtine vodi 48:46. Ante Tomić u ovoj četvrtini u kombinaciji sa Simonom predstavlja nerješivu enigmu za Cibonu. Svaki malo veći izlazak obrane Tomić kažnjava.

29' Još jedna krasna kombinacija Simona s Tomićem i centar lako polaže za vodstvo Zagreba 44:43 što znači da je Zagreb složio seriju 14:2.

28' Dvije odlične reakcije Simona, prvo je lijepo asistirao Tomiću, a zatim i sam položio dovele su Zagreb na zaostatak od poena.

26' Uspio je Simon ubaciti preko Prkačina i eto Zagrerba na minus tri. Ne tako davno Cibona je imala plus 11 nakon ubačaja Andersona.

25' Trice Krstića i Štimca bude Zagrebaše i vraćaju ih na 41:36, Rozić gubi loptu i radi prekršaj, a Zagreb ima veliku priliku još više smanjiti zaostatak.

23' Akcija koja je obilježila dosadašnji dio susreta, krasno dodavanje Mulaomerovića i otvaranje Tomića koji lijepim horokom zabija za 37:30. Na drugoj strani Kus šeta kroz obranu i polaže za novih plus devet.

22' Cibona bolje otvara i preko Homana, Rozića i Princa laganim poenima dolazi do visokih 35:25. Kao i na početku utakmice, Bajramović u ranoj fazi zove minutu odmora.

21' Krenulo je odlučujućih 20 minuta.

21' Kroz koju minutu započet će drugo poluvrijeme finalnog susreta Kupa Krešimira Ćosića. Cibona ima vodstvo kakvo bi u nekoj nediscipliniranoj utakmici primjerice imao i Kiel protiv Flensburga na poluvremenu. Nije baš pohvalno za naše finaliste.

20' Što reći o četvrtini koja završi rezultatom 9:6. Nije posebno kvalitetna bila niti prva četvrtina, ali ova druga je bila vrlo niske kvalitete. Može se govoriti o agresivnim obranama, borbenosti i nervozi, ali količina dekoncentracije je zabrinjavajuća za oba trenera.

20' Poluvrijeme 29:25.

20' Zadnja minuta prvog poluvremena. 29:24, Andrićeva treća osobna pogreška, ali Žorić ne pogađa slobodna bacanja.

18' Lukša poput O'Neala. S linije slobodnih bacanja. Još dva promašena bacanja koja nisu bila niti blizu.

18' Više od sedam minuta igre u drugoj četvrtini, rezultat 7:2 s tim da je Cibona u jednom napadu ubacila četiri poena.

17' Denis Bajramović zbog burnog protesta nakon nesuđenog prekršaja nad Štimcem zaradio je tehničku, Anderson ubacuje dva bacanja, Rozić još dva i Cibona vodi 27:21.

16' Andrić dva puta promašuje slobodna bacanja, Simon ne polaže čisti zicer, Andrić radi korake u kontri, nervoza je velika. Ipak Rozić ubacuje tricu i nakon šest minuta Cibona dolazi do prvih poena u drugoj četvrtini. 23:21.

Peta minuta druge četvrtine, Cibona je i dalje bez poena. Već tri napada u drugoj četvrtini bili su na rubu isteka, posljednji je i istekao.

13' Andrej Štimac prekida post momčadi i ubacuje prve poene u drugoj četvrtini za vodstvo Zagreba 21:20. Cibonin napad je neočekivano spor i loš na startu drugih deset minuta.

11' Zbog problema s osobnim pogreškama Vukušića i Andrića, na parketu je Homan, a zbog pravila o samo dva stranca, vani je Calloway, a igru organizira Princ. No na samom startu druge četvrtine i Homan zarađuje drugu osobnu. Luka Žorić je većinski krivac za Cibonine probleme, na njemu su bile četiri osobne već.

10' Prva četvrtina završila je vodstvom Cibone 20:19.

10' Treći prekršaj Vukušića, Tomić s linije slobodnih bacanja 40 sekundi prije kraja četvrtine smanjuje na 18:16, a s druge strane Prkačin ubacuje osmi poen za plus četiri. Cibona na drugoj strani radi grešku u rotaciji zone i Simon ostaje sam na trici što po običaju kažnjava. Zadnji napad imala je Cibona, no Prkačin je nakon dvije ubačene trice, treću promašio.

9' Minuta i pol do kraja prve četvrtine 15:15.

7' Prkačin tricom iz kuta na dodavanje Kusa poravnava, ali spavanje Cibonine obrane daje Žoriću priliku za atraktivno zakucavanje i držanje prednosti Zagreba.

7' Nakon Rozićevog polaganja za 7:2 u trećoj minuti, Cibosi su uzeli godišnji što je Zagreb iskoristio za seriju 6:0 i preuzimanje vodstva koje Mulaomerović s linije slobodnih bacanja upravo podiže na 10:7.

6' Vukušić i Andrić brzo su se napunili osobnim pogreškama, obojica su skupili po dvije i to više zahvaljujući sporim reakcijama u obrani.

5' Puno pogrešaka na obje strane i to nisu tzv. forsirane već neforsirane pogreške, kao da nedostaje koncentracije objema momčadima. 7:7.

4' Tri i pol minute igre, Cibona vodi 7:4, a mogla je razlika biti i veća, no Rozić i Andrić promašili su posve otvorene trice. Dijan polaže za 7:6.

2' Zadarska publika odlučila je stati uz Zagreb tako da možemo Mrave nazvati domaćinima u ovom susretu.

2' Cibona je krenula agresivno u obrani i Zagreb je u prva dva napada ostao bez šuta dok su na drugoj strani Calloway i Anderson odveli Cibonu na 5:0. Bajramović je već nakon 75 sekundi zvao time out.

1' Susret je započeo, Zagreb je krenuo s petorkom Mulaomerović, Krstić, Dijan, Žorić i Andrić dok Cibona kreće s Callowayom, Kusom, Andersonom, Rozićem i Andrićem.

0' Susret u KC Krešimir Ćosić započinje kroz par minuta u pomalo otužnoj atmosferi pred ipak očekivano slabo popunjenim tribinama. U dvorani je, navučeno, tisuću gledatelja.

Cibona i Zagreb finale su izborili jučerašnjim polufinalnim uspjesima protiv Zadra i Splita. Cibona je nadigrala domaćina završnice Kupa Zadar s 83:75 dok je Zagreb s lakoćom slavio protiv indisponiranog Splita 82:69.

Finale Kupa Krešimira Ćosića:
Cibona - Zagreb CO 20:00 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!