Košarka

Kako su igrali: Anderson i Tomić odskaču

Branimir Korać • subota, 21.02.2009.
Kako su igrali: Anderson i Tomić odskaču
Foto: Davor Sajko

Kako i sam dvoboj Cibone i Zagreba nije bio u globalu kvalitetan, tako nema niti posebno kvalitetnih pojedinačnih partija. Iznimke su tek Anderson s Cibonine strane te Tomić sa Zagrebove...

CIBONA

Jared Homan: Homan je korektno odradio svoj posao, ali ipak je imao nekoliko kikseva. Prvenstveno se to odnosi u zatvaranju reketa gdje je puštao Tomiću u drugom poluvremenu kvalitetnu igru u napadu. Zbog problema s osobnim pogreškama i indisponiranosti ostalih centara, igrao je unatoč problemima s ozljedom više od 20 minuta.

Davor Kus: Ponovno to nije bio onaj stari Kus u napadu. Dobro je krenuo, ali brzo se izgubio i u napadačkoj fazi nije se uspio nametnuti. U obrani je korektno odradio svoj dio posla.

Nikola Prkačin: Prka je malo proveo na terenu, igrao je svega 13 minuta i za to vrijeme, nekarakteristično, pogodio dvije trice. Bile su to dvije ključne trice u prvoj četvrtini koje su odvele Cibonu do prednosti.

Robert Troha: Slična situacija kao s Prkačinom. Ni Troha nije imao veliku minutažu, ali s dvije važne trice trasirao je Ciboni put prema pobjedi. Za razliku od Prkačina, on je pogađao u drugom poluvremenu.

Vedran Vukušić: Vukušića smo viđali u boljim izdanjima. Kasnio u obrani i zbog toga brzo došao u probleme s osobnim pogreškama te je igrao svega 11 minuta. Jedna trica je sav njegov učinak, očekivalo se više.

Lukša Andrić: Ovo je bila jedna od onih utakmica na koje Lukša zaboravi doći. Potpuno dekoncentriran i neraspoložen napravio je malo toga dobrog, a netipično uspio je promašiti i sva četiri slobodna bacanja i to u kratkom vremenu. Perasović ga je nakon toga brzo prizemljio na klupu.

Earl Calloway: Calloway s neočekivano malom minutažom, što zbog Homanove velike minutaže, a što zbog dobre igre Princa. Za to kratko razdoblje imao je priličnih problema. Nije briljirao.

Vedran Princ: Najugodnije iznenađenje kod Cibone. Ne samo zbog velikog broja skokova već i zbog racionalne igre u napadu te zbog odlične obrane koja je bila ključna u zatvaranju Mulaomerovića i Krstića u drugom poluvremenu. Ubacio tricu koja je značila kraj Zagrebovih nadanja.

Marin Rozić: Korektno odrađena utakmica u "rozićevskom" stilu. Rozić se nije isticao, ali odigrao je dobro i nema mu se što posebno prigovoriti.

Alan Anderson: Nije trošio lopte kao protiv Zadra, igrao je racionalnije i pametnije i bio ključni čovjek u pohodu na Kup. Prvi strijelac susreta, teško zaustavljiv za Zagrebovu obranu, a s druge strane u obrani je nakon buđenja Simona preuzeo ulogu na njemu te ga posve ukočio.

ZAGREB CO

Ante Tomić: Njega je uistinu gušt gledati. Tehnika i elegancija su vrhunski, mučio je prilično Ciboninu obranu, no ostaje dojam kako ga se moglo i više iskoristiti, posebno u prvom poluvremenu.

Petar Babić: Dobar posao odradio je Babić u obrani, međutim napadački nije imao svoj dan. Četiri šuta za tricu bila su netočna, ostao je bez poena za 24 minute provedene na parketu.

Kruno Simon: U drugom poluvremenu u jednom razdoblju igre igrao je sjajno. Pogađao je i razigravao Tomića i Cibonina obrana imala je velikih problema s njim. Međutim, ipak je bilo više onog praznog hoda kada nije dolazio do izražaja.

Damir Mulaomerović: Nije se snašao protiv Cibonine obrane. Preagresivna obrana za Mulaomerovića koji je već u ranoj fazi susreta izgubio čak četiri lopte i poslije ostao posve bez koncentracije. Dosta nervoze, malo uspješnih poteza.

Toni Dijan: Igrao premalo za konkretnu ocjenu.

Andrej Štimac: Borben u obrani, uhvatio i tri skoka u napadu, ali i promašio nekoliko važnih lopti. Plus za borbenost u svakom slučaju.

Luka Žorić: jedan od najzapaženijih kod Zagreba. Žorić je i u obrani i u napadu iskazao visoku dozu agresivnosti i dosta je mučio Cibonine visoke igrače. Na njemu su napravljena i brza četiri faula Ciboninih centara koji su redom iz igre vadili Andrića pa Vukušića.

Vladimir Krstić: Korektno odrađen posao iskusnog Krstića koji je odigrao dobru utakmicu. Krstić se borio s mlađim i bržim igračima Cibone, dao je koliko je mogao u ovom trenutku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!