Košarka

"Nismo se osramotili"

Martina Oštrić • subota, 21.02.2009.
"Nismo se osramotili"
Foto: Nikola Movrić

Večeras je u Višnjiku Cibona pobjedom nad Zagrebom došla do svog prvog trofeja tekuće sezone. Susret je završio rezultatom 73:63, a oba su trenera ponudila zanimljivo viđenje današnjeg finala...

Gostujući trener Denis Bajramović smatra da se njegova momčad u današnjoj, do kraja neizvjesnoj utakmici nije osramotila. "Deset poena razlike u konačnici nije realno", kazao je. Bajramović smatra kako je skok bio presudan, jer je Cibonina prevaga u tom segmentu omogućila mirniji nastavak nakon promašene situacije. "Napravili smo puno grešaka".

"Imali smo i volje, i želje i motiva, ali Cibona je ipak zasluženo pobijedila. Razlika u kvaliteti i igranje jakih utakmica u Euroligi na ovakvim se utakmicama posebno vidi", dodao je Bajramović čestitajući Ciboni.

Domaći trener Velimir Perasović izjavio je kako su znali da će ovo biti teška utakmica, jer je Zagreb "digao" igru. "Zadnjih mjesec dana igraju pravu košarku, pa smo znali da neće biti lagano. Mi smo u nekoliko navrata imali priliku da utakmicu riješimo prije, no nismo uspjeli, i to nam se već događa puno puta".

Perasović je napomenuo kako njegova momčad u zadnje vrijeme nikog nije dobila prije kraja utakmice. "Kada vodimo deset razlike, ne znamo završiti to prije, a danas nam se to dogodilo čak dva puta. To nam se događa često, i na tim bi stvarima puno trebali raditi".

Trener Cibone smatra da je njegova momčad, osim u trećoj četvrtini "kada je curilo na sve strane", u obrani "napravila posao", i u tim je momentima Zagreb uhvatio priključak i poveo, no za ostatak utakmice smatra da je njegova momčad pokazala one karakteristike koje su ih krasile kroz cijelu sezonu, a to su čvrstina i požrtvovnost.

"S ovakvom igrom ne možemo ostvariti svoje ciljeve, ali bez obzira na sve, zadovoljni smo s trofejem jer je to ono zbog čega smo došli", završio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!