Zimski sportovi

Kostelić usred velike bitke

Antonija Pavlić • nedjelja, 22.02.2009.
Kostelić usred velike bitke
Foto: Dejan Popek

Najbolju superveleslalomsku vožnju posljednje kombinacijske utrke sezone odradio je jučer senzacionalni četvrti u veleslalomu Romed Baumann ispred Talijana Christofa Innerhofera i Patricka Staudachera. Ivica Kostelić je na osmom mjestu za Austrijancem akumulirao 1.53 stotinki zaostatka, no što je važnije, smjestio se ispred najvećih konkurenata za prevlast u ukupnom poretku Jean Baptiste-Grangea i Benjamina Raicha. Ivan Ratkić, Tin Široki i Natko Zrnčić-Dim redom nisu uspjeli dokazati veliku potencijal i visoki startni broj, sva su trojica dugo držala samo začelje grupe, da bi na kraju upisali 31., 34., odnosno 43. mjesto...

Unatoč bolnim leđima, trima tjednima teškog i bolnog ili gotovo nikakvog treniranja, te tretmana u Daruvarskim Toplicama i propuštanja Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu, Ivica Kostelić je ponovno danas na Kandahar Banchetta stazi uspio izvući ono najbolje od sebe i odraditi odličnu superveleslalomsku vožnju, 1.53 stotinke iza najboljeg Austrijanca Romeda Baumanna, 25 iza Švicarca Carla Janke, koji će u slalomskoj vožnji imati veliku priliku osvojiti Mali kristalni globus u ovoj disciplini budući da trenutno vodeći u tom poretku, njegov sunarodnjak Silvan Zurbriggen zauzima tek 20. poziciju sa 2.43 sekunde zaostatka, te samo tri stotinke za zlatnim superkombinatorcem iz Val d'Iserea Akselom Lundom Svindalom.

Važan podatak za našeg najboljeg predstavnika u alpskim skijaškim disciplinama ipak je onaj o zaostatcima izravnih konkurenata za ukupan poredak, Jean Baptiste-Grangea i Benjamina Raicha. Potonji je nakon jučerašnjeg trećeg mjesta s kojim se Ivici približio na samo 26 bodova zaostatka odradio prilično nesigurnu vožnju, s nekoliko izrazitijih pogrešaka te slijedom toga zauzeo sa zaostatkom od 1.89 14. mjesto. Grange je pak, za slalomski nastup akumulirao 2.32 sekunde zaostatka na 19 mjestu, što znači 43 stotinke iza Raicha i 79 iza Kostelića.

Vezane vijesti

Prvu superveleslalomsku poziciju zauzeo je sa startnim brojem devet jučer senzacionalni četvrti Romed Baumann, 41 stotinku za njim zaostaje Talijan Christof Innerhofer dok je njegov sunarodnjak sa startnim brojem jedan Patrick Staudacher sakupio zaostatak od 56 stotinki. Od onih koji bi u drugoj vožnji mogli opasno zaprijetiti vrhu na petom je mjestu još tek srebrni sa SP-a u Francuskoj Julien Lizeroux koji ispred Ivice ima 32 stotinke sekunde, dok za vodećim zaostaje 1.21 stotinki sekunde.

Sestriere: Kandahar Banchetta, superveleslalom:
1. Romed Baumann (Austrija) 1:35.23
2. Christof Innerhofer (Italija) +0.41
3. Patrick Staudacher (Italija) +0.56
4. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.67
5. Julien Lizeroux (Francuska) +1.21
6. Carlo Janka (Švicarska) +1.28
7. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.50
8. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.53
9. Stefan Thanei (Italija) +1.68
10. John Kucera (Kanada) +1.73
...
31. Ivan Ratkić (Hrvatska) +3.55
...
34. Tin Široki (Hrvatska) +3.66
...
43. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska) +4.31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!