Nogomet

Vručini vrh, Delaču rekord

Zoran Zdelar • utorak, 24.02.2009.
Vručini vrh, Delaču rekord
Foto: FaH

Slavenov napadač Bojan Vručina sjajnom igrom u drugom poluvremenu protiv Šibenika uspio je postići dva pogotka i preuzeti vrh ljestvice najboljih strijelaca. Ništa manje zadovoljan svojim nastupom ne može biti ni 16-godišnji Delač koji je postao najmlađi debitant u 1. HNL, a kad se još tome pridoda i obranjeni jedanaesterac...

Najbolja momčad 19. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Matej Delač (Inter Zaprešić) – U 1. HNL protekle je nedjelje debitirao Matej Delač sa 16 godina te je time postao najmlađi igrač koji je zaigrao u najvišem rangu hrvatskog nogometa. No, nije samo time zaslužio pročitati svoje ime u medijima, već je i među najzaslužnijima za pobjedu Inter u Kranjčevićevoj. Delač je tokom susreta zaustavljao i izgledne prilike Kartela i Oršulića i djelovao poput pravog rutinera, a u završnici utakmice je obranio jedanaesterac Davoru Vugrincu.

Obrana

Neven Vukman (Varteks) – Varaždinci nisu imali lak zadak s obzirom da su igrali po travnjaku koji je jednim dijelom bio pokriven snijegom, ali obrana je unatoč lošem terenu odradila prilično dobar posao, a najviše se ističe nastup Vukmana koji je ovime možda najavio povratak u nekadašnju formu.

Erdžan Beqiri (Zadar) – Nogometaš za kojeg hrvatska javnost vjerojatno do ovog vikenda nije ni čula ubilježio je vrlo dobar prvi nastup u dresu Zadra nakon što su svladali goste iz Slavonije. Nogometaši Cibalije nisu ga tako lako prolazili i mogao bi vrlo lako osigurati stalno mjesto u prvoj postavi kluba koji se bori za ostanak.

Damir Krznar (Inter Zaprešić) – Iznimno iskusni branič Intera zasad nema problema sa svojim godinama i protiv Zagreba je odigrao iznimno dobro te je stvorio mnogo problema i zapreka Pjesnicima. Protivnički nogometaši na njegovom dijelu terena nisu tako lako prolazili.

Veza

Josip Skoko (Hajduk) - Još jedna maestralna partija Skoke u veznom redu Hajduka. Zatvorio je sve rupe, bio je neprijelazan i taktički gotovo savršen. Odradio je utakmicu s tek nekoliko prekršaja, sjajno čitao Dinamove akcije i rastakao sve pokušaje modrih koji nisu opasnije zaprijetili Subašiću.

Anas Sharbini (Rijeka) – Nogometaši s Kantride nisu nimalo lako stigli do boda u Gradskom vrtu. Osijek je bio dva puta u vodstvu, no protiv braće Sharbini ipak nisu mogli, a ovog puta je nešto raspoloženiji bio mlađi Anas. Postigao je prvi gol i bio među najaktivnijima na terenu.

Senijad Ibričić (Hajduk) - Prekrasan pogodak dugo će se još vrtjeti na špicama sportskih emisija u našoj zemlji. Ibričić je vrlo dobro koristio prostor koji mu je ostavljao Kalinić, a agresivna reakcija prema Kovaču i prekrasan udarac s 20 metara u 51. minuti riješili su derbi. Zagrepčani mogu žaliti što ga nisu oni doveli iz Kranjčevićeve, umjesto Splićana.

Armand Dubois Yankep (Inter Zaprešić) – Iznenađujućoj pobjedi Intera nad Zagrebom uvelike je doprinio iznimno raspoloženi Yankep. Motor Interove momčadi u nedjelju je trkom i borbenošću izluđivao Zagrebove veznjake, a svojom je "hladnokrvnom" reakcijom u 17. minuti doveo "žute" do rezultata koji im je kasnije i donio pobjedu. Teško se sjetiti duela koji je izgubio, čak se i hitri Grgić mučio s njegovom brzinom i eksplozivnosti.

Napad

Želimir Terkeš (Zadar) – Zadrane u nastavku sezone očekuje iznimno teška borba za ostanak u društvu najboljih, no to će biti daleko lakše ostvariti ukoliko Terkeš bude i dalje jednako raspoložen kao što je to bio u dvoboju s Cibalijom, kojoj je postigao dva pogotka i time suigračima donio tri boda.

Nikola Kalinić (Hajduk) – Najbolji napadač Hajduka nije uspio dostići Vručinu, ali je postigao gol iz jedanaesterca te pomogao Ibričiću da uzme loptu Kovaču uoči drugog pogotka. Puno je trčao, radio, odvlačio pažnju Dinamovih stopera te bio najopasniji Hajdukovac makar je bio daleko od gola.

Bojan Vručina (Slaven Belupo) – Napadač koprivničkog prvoligaša u prvom poluvremenu je bio relativno nevidljiv, kao i uostalom svi njegovi suigrači, ali se u nastavku razigrao te je postigao dva gola i s time učinkom zauzeo vrh ljestvice najboljih strijelaca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!