Košarka

Najteže gostovanje

Branimir Korać • utorak, 24.02.2009.
Najteže gostovanje
Foto: Nikola Movrić

Košarkaši Zadra danas gostuju u Kazanu kod Uniksa u susretu četvrtog kola Topa 16 Eurokupa. Domaćin čeka Zadrane u odličnom raspoloženju nakon osvajanja Kupa Rusije dok Zadrani posve suprotno odlaze ne prepuni samopouzdanja nakon ispadanja od Cibone u Zadru u Kupu...

Gostovanja u Rusiji za europske klubove uvijek su teška i neugodna zbog dugačkog puta, a kada vas tamo dočekuje kvalitetan protivnik, još je teže. Zadrane čeka upravo to, osvajač Kupa Rusije koji je do naslova stigao sjajnim predstavama protiv CSKA i Dinama, financijski moćnijih, uglednijih i jačih momčadi nego što imaju Zadrani.

Zadar je u Rusiju otputovao bez novopristiglog Desmona Farmera koji je u Kupu protiv Cibone dao naznake kako bi mogao biti pojačanje. To ostavlja rotaciju Zmagi Sagadinu značajno skraćenu što umanjuje šanse Zadra na ovom gostovanju, bez obzira na to što je Zadar u svojoj dvorani svladao Uniks.

Vezane vijesti

U Zadru je igran zanimljiv susret u kojem je presudila mirnoća domaćina na kraju susreta, a u tom susretu Zadar je još uvijek imao i Dejana Ivanova. Tada je bilo vidljivo kako je Uniks kvalitetna momčad, no Zadar je nametnuo svoj ritam igre na puno koševa i tu se bolje snašao od Rusa te slavio 93:91.

Hrvatski dvojac u dresu Uniksa Marko Popović i Krešimir Lončar igra sjajno. Upravo oni su među najzaslužnijima za osvajanje Kupa, a odlično su igrali i u Zadru te će biti najveća prijetnja Zadranima. Uz njih u vrlo dobroj formi igra i Terrell Lyday, iskusni Amerikanac, a opasni su i Igor Zamanskij, Petr Samojlenko i Dmitrij Sokolov.

"Hrvatski klubovi njeguju napadačku košarku i protiv njih je vrlo teško igrati. Svi su jako motivirani i uvijek idu na pobjedu pa očekujemo takav pristup i od Zadra. Zadar mora pobijediti ako misli na Final Eight, no i mi smo u istoj situaciji i nama također igra samo pobjeda. Vjerujem da ćemo ju i ostvariti", kazao je u najavi susreta Krešo Lončar.

Susret u Kazanu započinje u 17 sati.

Eurokup Skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Uniks Kazan69:71Zadar
Benetton Basket89:87Türk Telekom BK
1Benetton Basket 51+35
2Uniks Kazan 33+51
3Zadar 33-16
4Türk Telekom BK 15-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!