Košarka

Marshall ponovno u formi

Goran Markuš • srijeda, 25.02.2009.
Marshall ponovno u formi
Foto: Bruno Karadža

Sjajna Eurochallenge večer je iza donedavnog Cibonaša, Rawlea Marshalla koji je sa 31 poenom i devet skokova praktički sam osigurao vrlo važnu pobjedu svoje Lokomotive. Također, vrijedi spomenuti i produžetak u susretu Samare i Dexije koji ipak nije rezultirao prvom pobjedom domaćina u skupini L...

Skupina I

Još jednom sjajnom predstavom košarkaši Choleta osigurali su novu pobjedu i bez poraza sa osam bodova i dalje drže vodeće mjesto u skupini. Rano dvoznamenkasto vodstvo omogućilo je domaćinima mirni susret, a gostujući Telekom niti u jednom trenutku nije uspio ozbiljnije priprijetiti.

Vezane vijesti

Iako je za Kevina Brawella (8 poena, 11 asistencija) ovo bila uistinu teška večer, Erman Kunter znao je iskoristiti potencijal svoje momčadi i koncentrirajući igru na sjajnom dvojcu Nando De Colo (15 poena) - Randal Falker (8 poena, 20 skokova) osigurao je novu pobjedu svoje momčadi. Sa 12 poena Ken Johnson je jedini igrač gostujućeg Telekoma koji je večeras ubacio dvoznamenkasti broj poena.

Pad koncentracije tijekom druge četvrtine zadao je malo neugode igračima EiffelTowersa, no odličnom završnicom osigurana je nova pobjeda i skok na drugo mjesto u skupini. Bila je to večer sjajnog domaćeg dvojca Taron Downey (18 poena, 5 asistencija) - Lawrence Austin Abney (10 poena, 16 skokova) dok kod Liegea vrijedi spomenuti tek Larryja Owensa i njegovih 16 poena te pet skokova.

Skupina J

Nakon pomalo klimavog otvaranja susreta momčad Basketsa preuzima kontrolu nad susretom u svoje ruke i na poluvrijeme se odlazi izjednačenim rezultatom. Predvođeni Milanom Majstorovićem (11 poena, 7 skokova) gosti nastavljaju sa pritiskom što rezultira sa solidnih +8 uoči posljednjih deset minuta igre.

Međutim, na leđima nevjerojatnog dvojca Manuchar Markoishvili (16 poena) - Artur Drozdov (15 poena, 13 skokova) gosti rade fascinantnu 24:4 seriju i sa naizgled lakih +10 Kyiv osigurava pobjedu, a samim time i ostanak na prvom mjestu u skupini.

Skupina K

Velika je noć iza ne tako davnog Cibonaša, Rawlea Marshalla koji je sa ogromnih 31 poena i devet skokova najzaslužniji za tijesnu pobjedu svoje Lokomotive protiv momčadi Urala. Nakon sjajnog starta i ranih +13 domaćina nevolja i na odmor odlaze sa svega tri poena "viška".

Sjajan dvojac Alexander Bashminov (19 poena, 7 skokova) - Alexey Surovtsev (19 poena, 6 skokova, 11 asistencija) davao je sve od sebe kako bi se približio domaćinima, no Marshall je izgledao nezaustavljivo što rezultira novom pobjedom i konačnim odvajanjem Lokomotive na drugom mjestu u skupini.

Fantastično otvaranje Milana Dozeta (22 poena) i njegovog Proteasa rezultira sa ogromnih +16 nakon samo deset minuta igre, a pritisak ne prestaje niti u naredne dvije četvrtine kada domaćini bježe na još ugodnijih +20. Opuštanje Proteasa Niklas Caner Medley (17 poena, 12 skokova) i Cajasol pokušavaju iskoristiti, no bliže od -10 jednostavno nije išlo.

Skupina L

Iako su na leđima Marcusa Goree (21 poen, 7 skokova) igrači Triumfa uvodne tri četvrtine držali sve konce u svojim rukama opuštanje u završnih deset minuta umalo ih je stajalo pobjede i očuvanja prvog mjesta u skupini. Ipak, nade Avisa Wyatta (15 poena, 5 skokova) i MyGuidea padaju u vodu kada Fedor Dmitriev (11 poena, 8 skokova) samo dvije sekunde prije kraja pogađa oba slobodna bacanja za konačnih minimalnih +1 domaćina.

Ovog puta goste su pošteno namučili i odveli čak i do produžetka, no do pobjede ipak nisu stigli. Iako su u završnih deset minuta košarkaši Dexije ušli sa +10 domaćini na čelu s Mlađenom Šljivančaninom (21 poen, 7 skokova, 8 asistencija) dostižu goste i susret odvode u produžetak. Nažalost po nešto više od tisuću domaćih navijača iako posljednjih pet minuta otvaraju odličnom 4:0 serijom Dexia se pokazuje kao mirnija ekipa i svojom 1:9 serijom osiguravaju drugo mjesto u skupini.

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

EiffelTowers Den Bosch67:58Belgacom Liege
Cholet71:54Telekom Baskets Bonn
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

EiffelTowers Den Bosch67:58Belgacom Liege
Cholet71:54Telekom Baskets Bonn
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!