Rukomet

"Neće biti sentiša"

Ivor Krapac • četvrtak, 26.02.2009.
"Neće biti sentiša"
Foto: Davor Sajko

Nakon prošlotjedne gostujuće pobjede nad Pivovarnom Laško, rukometaši zagrebačkog Croatia osiguranja igrat će s "mačem nad glavom" i drugi tjedan zaredom. Zoran Gobac, glavni menadžer kluba, istaknuo je da pritisak prema igračima neće popustiti, subotnji ogled sa Chamberyjem bit će im drugi kvalifikacijski ukoliko ne žele završiti na transfer-listi po završetku drugog kruga Lige prvaka...

"Što se tiče pritisaka, ne vidim ih u medijima, pritišćemo mi u klubu, direktor Kaleb i ja i Maglajlija i Bašić kao trenerski dvojac", kazao je Zoran Gobac, ne povlačeći ručnu kočnicu u oštrom pristupu igračima: "Da budem jasan, neće tu biti nikakvog 'sentiša' dok ne dođemo tamo gdje nam je mjesto. Previše smo uložili, pritiskat ćemo igrače - klub ne ovisi o ovoj pobjedi, ali puno igračkih sudbina ovisi o njoj i tu neće biti popusta."

"Mediji neće diktirati tko će ostati u klubu, već samo rezultati, sve će se lomiti na igralištu i tu se sve odlučuje. Nismo napravili sve što jesmo da bismo se borili za plasman među 16 u Europi, kao neki naši susjedni klubovi, bit ćemo zadovoljni kad budemo među četiri jer nam je tamo objektivno i mjesto. Po sadašnjem stanju smo negdje između devetog i 12. mjesta, a nadamo se da ćemo ući među osam, s time bismo donekle zatvorili ciljeve", nastavio je glavni menadžer Zagrebaša, ponovivši prošlotjednu tvrdnju da Zagreb u Francusku odlazi kao favorit.

Vezane vijesti

"Uvjeren sam u pobjedu, reći ću otvoreno, ništa se nije promijenilo od prošlog tjedna. Mislim da smo favoriti u ovoj utakmici, a što se nas tiče, tu je napravljen dovoljan pritisak na igrače. No, to ne znači da će pritisak prestati ako prođemo, nastavit će se, nema tu više 'cici-mici' niti povlaštenih položaja, nitko neće biti povlašten u ovom klubu, ni mi koji ih vodimo niti igrači."

"Bit će pritisak onoliko koliko nekoga plaćamo, nećemo pritiskati onog zadnjega nego ćemo krenuti od prvih i nastaviti dok ne dođemo tamo gdje nam je mjesto. Prije dvije godine nam je zacrtani cilj bio da u iduće četiri godine igramo finale, od tog cilja nećemo odustati", nastavio je Gobac, najavljujući da su u planu pojačanja za iduću sezonu i već najavljena transfer-lista u ožujku.

"O sljedeće dvije utakmice ovisi tko će biti na transfer-listi, a tko ne - to je tako, svi drže sudbinu u svojim rukama, nitko ne može reći da klub nije nešto izvršio, klub je sve svoje ispunio, čak i više od toga. Na igračima je apsolutno njihova sudbina, a ne sudbina kluba, nakon Celja ćemo razgovarati dalje. Tu više nema Boga, nema intervencija sa strane, nema nikoga mimo nas nekoliko koji ćemo o tome odlučivati."

"U Chambery smo trebali ići na izlet, a ne tresti se do subote u 19,15 - nakon Celja smo trebali imati sve riješeno i privesti stvar kraju protiv Celja doma, ne mislim podcjenjivati ni tu utakmicu u Zagrebu", dodao je glavni menadžer Zagrebaša, koji u Francuskoj očekuje i pobjedu i visoku razliku: "Idemo probati osigurati prvo mjesto u grupi, smatramo da će za to biti dovoljna pobjeda od četiri do šest razlike. Igrači moraju biti maksimalno disciplinirani u glavama do kraja - u Celju su izdržali 35 minuta, a 25 minuta je ponovno bilo prosipanje, da je Celje bilo kompletno i tamo bismo imali problema."

"Mi se dižemo, ali ne dižemo se dovoljno. Poludimo na sedam razlike, nakon toga počinje potpuna nedisciplina - umjesto da traje 40 ili 50 sekundi, napad nam traje sedam sekundi ili kraće... Igrači moraju slušati ono što im kažu treneri, a treneri im sigurno nisu rekli da završavaju napad za pet sekundi", zaključio je Gobac, dodajući da mu smeta što se igrače javno ne kritizira dovoljno za ono što prikazuju.

"U našem klubu je blagostanje, garantiram da nijedan klub u Europi, osim financijski jakog Kiela, ne funkcionira kako mi funkcioniramo", tvrdi glavni menadžer Zagrebaša: "Tako ćemo pokušati nastaviti, ali nećemo biti u mogućnosti ako igrači ne budu adekvatni na terenu."

Gobac je kazao i da se slaganje transfer-liste neće odgoditi ukoliko Zagrebaši prođu u četvrtfinale Lige prvaka. Kako god se situacija rasplela, sve će biti poznato nakon drugog kruga: "Neki klubovi su to već sada napravili, neće se igračima koji imaju ugovor moći riješiti transfer u šestom mjesecu, bit će popunjena sva mjesta u drugim klubovima. Znamo što se događa vani i kako se pune mjesta, ponovno ćemo doći u situaciju da nemamo izbora. No, ako će neki igrač biti na transfer-listi, to ne znači da ne mora igrati do kraja sezone za nas, možda se to i pozitivno odrazi na njegovu psihu... Neka pravila igre će se mijenjati i ovdje i u reprezentaciji."

No, reprezentacija je u klupskim prostorijama zabranjena tema, Gobac nije želio otići dalje od uopćene najave da će se nešto promijeniti.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!