Automoto

Kawasaki i Melandri ostaju

Maja Giljanović • četvrtak, 26.02.2009.
Kawasaki i Melandri ostaju

Oštra "konstruktivna razmjena mišljenja" čelnog čovjeka Dorne - organizatora MotoGP-ja - Carmela Ezpalete i čelnih ljudi Kawasakija urodila su plodom. Japanci su, naime, odustali od najavljenog izlaska iz svijeta motosporta...

Kawasaki je u prvim danima siječnja potvrdio špekulacije koje su kolale tjednima ranije i objavio svoje povlačenje iz svjetskog prvenstva 2009. godine - nakon Honde u Formuli 1 te Subarua i Suzukija u reliju i MotoGP je postao žrtvom globalnog financijskog potresa.

Sudbina Johna Hopkinsa i Marca Melandrija ostala je visjeti u zraku, ali su i Amerikancu i Talijanu akcije porasle nakon što je Kawasakiju priprijetio Carmelo Ezpaleta.

Šef Dorne koja organizira utrke SP-a je, naime, izvukao valjani ugovor koji su sve momčadi - uključujući i japansku - potpisale u rujnu. Neki izvori su spominjali prijetnju od 20 milijuna eura odštete, dok iz Dorne ustrajavaju kako ugovor navodno ne podrazumijeva penale, ali je obvezujući i Ezpaleta nije želio prihvatiti 'Ne' Kawasakija.

Protekla zamalo dva mjeseca trajali su iscrpni (i iscrpljujući) razgovori u Osaki, ali su rezultirali kompromisom - trogodišnji će se ugovor (aktualan do 2011.) raskinuti, međutim, ne prije konca 2009. godine.

Misli se i na sljedeću sezonu u kojoj će se i dalje "kresati" troškovi npr. smanjuje se broj kilometara obveznih prije utrke, reducira se i broj test-vožnji, broj momčadi (20), a i motori će morati potrajati utrku više (tri).

Dobra je ovo vijest, međutim, samo za Melandrija koji bi novi 2009 ZX-RR trebao testirati već za tri dana u Kataru. Hopkins je, naime, "izvisio" i ne preostaje mu drugo nego pravicu potražiti na sudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!