Zimski sportovi

Double za Kowalczyk

Maja Giljanović • subota, 28.02.2009.
Double za Kowalczyk

Justina Kowalczyk je naslovu svjetske prvakinje u pursuitu otprije pet dana dodala trijumf i u masovnom startu utrke na 30 kilometara slobodnim stilom...

26-godišnja brončana na 10 kilometara Kowalczyk je među kladioničarima figurirala za treću favoritkinju iza Charlotte Kalla i Kristin Störmer Steira - Poljakinja je i više nego opravdala uloženo, dok su Šveđanka i Norvežanka više-manje podbacile. Kalla je, naime, "osvojila" 18., a Steira peto mjesto.

Srebro je u zadnjim metrima zaslužila Ruskinja Jevgenija Medvedeva, broncom se, pak, zadovoljila Ukrajinka Valentina Ševčenko, a Norvežanki je Therese Johaug treće mjesto izmaklo za šest stotinki sekunde.

U Top 5 favoritkinja četvrto je mjesto zauzimala Finkinja Aino Kaisa Saarinen, ali je svjetska prvakinja na 10 kilometara, timskom sprintu i u štafeti te brončana u pursuitu nakon dvaput po 4x3.75 kilometara tehnički izuzetno zahtjevne staze zauzela samo sedmo mjesto.

Što reći za braniteljicu naslova? Virpi Kuitunen koja je u Sapporu 2007. slavila na 30km, ali klasičnim stilom, a u zadnjih je 48 sati ovdje u Liberecu naslov svjetske prvakinje osvojila u timskom sprintu i u štafeti, nije niti završila utrku.

Odustala je i brončana u štafeti Šveđanka Britta Norgren, dok srebrna u štafeti Njemica Evi Sachenbacher-Stehle zbog ozljede nije ni izašla na stazu.

30 kilometara:
1.Kowalczyk (Poljska) 1h16:10.6
2.Medvedeva (Rusija) +8.8
3.Ševčenko (Ukrajina) +9.3
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSP
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!