Automoto

MotoGP i u Bugarskoj

Maja Giljanović • nedjelja, 01.03.2009.
MotoGP i u Bugarskoj

Bugarska motociklistička federacija i vlasnik komercijalnih prvaka MotoGP-ja tvrtka Dorna potpisali su ugovor koji Bugarsku promovira u domaćina MotoGP prvenstva...

Predsjednik Bugarskog saveza Bogdan Nikolov i predsjednik Dorne Carmelo Ezpaleta potpisali su preliminarni petogodišnji ugovor po kojem bi Bugarska utrke u svim klasama (125, 250 i 800 kubika) prvi put organizirala 2012. godine.

Koliko su Bugari "zapeli" za MotoGP dovoljno govori da su sastanku prisustvovali i bugarski premijer Stanišev i ministrica sporta Lečeva: "Učinili smo prvi korak u realizaciji ovog i za nas uzbudljivog projekta. Bugarska i zemlje u regiji su nam neistraženi teren i veseli njihov interes za motosport", izjavio je Ezpaleta.

Nikolov je ponosan "jer nijedna istočnoeuropska zemlja nije nikad bila dijelom MotoGP cirkusa", a što se same lokacije staze tiče, nije želio potvrditi špekulacije po kojima će se uskoro u Dolni Mitropoliji na sjeveru Bugarske započeti s izgradnjom kompleksa: "Nisam sklon ni potvrditi ni demantirati informacije koje u posljednje vrijeme izlaze u medijima. Dvije su, naime, opcije i još uvijek vijećamo o boljoj".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!