Nogomet

Veliki derbi bez pobjednika

Luka Margan • nedjelja, 01.03.2009.
Veliki derbi bez pobjednika
Foto: Sandro Donda

Prilično neefikasna nedjelja u grčkom nacionalnom prvenstvu. Čak tri susreta završila su bez pogodaka, što i nije tako čest slučaj u Grčkoj. Derbi nas nije "počastio" pogocima, već je obilovao kartonima i nerealiziranim šansama....

U atenskom derbiju susreli su se Olympiakos i Panathinaikos te su podijelili bodove (0:0). Od prve minute na travnjak su istrčali Mario Galinović i Ante Rukavina. Susret nam je ponudio čvrstu igru uz pregršt javnih opomena – pet žutih kartona kod domaćina te četiri žuta i jedan crveni karton kod gostiju. Ponosni "vlasnik" crvenog kartona zove se Josu Sarriegi. Šibenski dragulj proveo je na terenu 65 minuta te ga je zamijenio Lazaros Christodoulopoulos.

PAOK je na gostovanju kod osmoplasiranog Panioniosa uzeo tri boda i pretekao Panathinaikos na prvenstvenoj ljestvici te se sada nalazi na drugom mjestu. Kod domaćina su Dario Krešić i Ivica Majstorović odigrali cijeli susret, dok Davor Kukec nije ulazio u igru.

U derbiju začelja između OFI-a i Panserraikosa Zdravko Popović odigrao je svih 90. minuta. Utakmica je završila bez pobjednika (0:0), a Nino Bule ponovno se našao u početnom sastavu gostiju.

Zlatko Runje odgledao je utakmicu između svog Panthrakikosa i Asterasa s klupe, dok Danijela Cesarca opet nije bilo u zapisniku gostujuće momčadi.

Super League, 24. kolo:
Nedjelja
Olympiakos – Panathinaikos 0:0
Panionios – PAOK 1:2
OFI Kreta – Panserraikos 0:0
Levadiakos – Iraklis 3:0
Panthrakikos – Asteras Tripolis 0:0
Subota
AEK – Xanthi 2:1
Aris – Thrasivoulos 2:1
Larissa – Ergotelis 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!