Košarka

Popović najbolji u neimpresivnom vikendu

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.03.2009.
Popović najbolji u neimpresivnom vikendu
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatski košarkaši pamte i bolje predstave u nacionalnim prvenstvima. Protekli vikend donio je manji broj odličnih igara nego što smo navikli, a igrač vikenda je Marko Popović koji je sa sedam trica potopio CSK Samaru...

AUSTRIJA

Jurica Dražović (St. Pölten): 22. kolo austrijskog prvenstva donijelo je dvoboj Kapfenberga i St. Pöltena koji je otišao na stranu Kapfenberga. Domaćin je slavio s nevelikih 84:81, a Jurica Dražović za 15 minuta ubacio je četiri poena (0/1 za dva, 4/4 slobodna) uz dva skoka.

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi je u 22. kolu belgijskog prvenstva izgubio prvu poziciju porazom na gostovanju kod uvijek neugodnog Oostendea. Domaćin je bio bolji 83:81, a Jure Lalić je odigrao najbolju utakmicu sezone. Igrao je 22 minute i ubacio 17 poena (5/9 za dva, 7/8 slobodna) uz sedam skokova i dvije ukradene lopte.

Pankracije Barać (Charleroi): Laliću se u porazu od Oostendea solidnom igrom priključio Pankracije Barać. On je igrao 23 minute i ubacio deset poena (2/3 za dva, 2/3 za tri) i tome dodao dvije ukradene lopte.

CIPAR

Ivan Grgat (Achilleas): Achilleas je zadržao priključak za četvrtim mjestom svladavši u gostima posljednjeplasiranu Omoniju 80:63. Ivan Grgat odradio je 20 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (3/5 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Mate Skelin (Keravnos): U derbiju kola Keravnos je poražen na gostovanju kod Apollona čime je izgubio vodeću poziciju na ljestvici. Domaćin je bio bolji 73:70, a Mate Skelin igrao je pet minuta i uhvatio tri skoka.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon se gotovo sigurno oprostio od play offa porazom na svom terenu od Le Mansa 77:73. Za osmom pozicijom kasne četiri pobjede i trebala bi im velika serija do kraja sezone za čudo. Hrvoje Perinčić protiv Le Mansa nije briljirao, igrao je 29 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/5 za tri) i tome dodao osam skokova.

Slaven Rimac (Pau Orthez): Očekivani domaći poraz upisao je Pau Orthez. Njega je nadigrao Roanne 88:66, a Slaven Rimac kod poraženih za 22 minute ubacio je sedam poena (3/7 za dva, 0/4 za tri, 1/2 slobodna).

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Veliki derbi grčkog košarkaškog prvenstva završio je pobjedom Olympiakosa. U paklenoj atmosferi Olympiakos je nadigrao Panathinaikos 77:75, a među zaslužnima za pobjedu je i naš reprezentativac Nikola Vujčić koji je igrao 30 minuta i ubacio 14 poena (6/8 za dva, 2/3 slobodna) uz šest skokova.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (Falco): Falco se poprilično i neočekivano namučio u 19. kolu mađarskog prvenstva protiv Soprona. Slavio je 75:71, a u ne baš dobru igru pobjednika uklopio se slabom predstavom i Ivan Perinčić koji je za 33 minute ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/6 za tri) uz šest skokova.

Srđan Helbich (ZTE): ZTE je na svom parketu upisao očekivani poraz od Atomeromua 83:75. U porazu momčadi iz Zalaegerszega dobro je odigrao Srđan Helbich koji je susret završio s 11 poena.

Zoran Helbich (Univer Kecskemet): Standardno dobar bio je Zoran Helbich, međutim, njegov Marso nije uspio slaviti kod Kecskemeta. Domaćin je bio bolji 77:66, a naš internacionalac ubacio je 14 poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Nicević je odigrao skromno u pobjedi protiv Rietija 82:79. Za 26 minuta igre je ubacio četiri koša (2/3 za dva), te prikupio dva skoka i tri asistencije.

Dalibor Bagarić (GMAC): Bagarić je sudjelovao svega četiri minute u pobjedi nad vodećim Montepaschijem 67:63. Za to vrijeme ubacio jedno slobodno bacanje (0/2 za dva).

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA ostaje jedina neporažena momčad ruskog prvenstva. Lokomotiv iz Rostova nije imao nikakve šanse, CSKA je lako slavio 75:57, a Zoran Planinić za 18 minuta ubacio je 11 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri, 4/6 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Marko Popović (Uniks Kazan): Uz dosta muke Uniks je na svom parketu svladao CSK Samaru 89:88 u susretu u kojem su gosti nastupili sa svega petoricom igrača. Marko Popović u redovima pobjednika igrao je svih 40 minuta i ubilježio 23 poena (1/4 za dva, 7/12 za tri) uz tri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Nakon dugo vremena, nešto skromniju utakmicu odigrao je Krešimir Lončar. On je igrao 15 minuta i za to vrijeme ubacio ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

SLOVAČKA

Stjepan Gavran (Levice): Pezinok ostaje u igri za naslov prvaka Slovačke nakon što je uz dosta problema na gostovanju svladao Levice 82:80. Stjepan Gavran kod Levica igrao je 25 minuta i ubacio devet poena (3/7 za dva, 1/1 za tri) i tome dodao pet skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Ivan Škara (Banska Bystrica): Vodeća Prievidza doživjela je pravu katastrofu na gostovanju u Banskoj Bystrici. Domaćin ih je pregazio s visokih 89:52. Ivan Škara u pobjedi je sudjelovao 31 minutu i ubacio 12 poena (3/4 za dva, 2/6 za tri) uz osam skokova i dvije asistencije.

Dario Livajić (Prievidza): Kao i cijela momčad Prievidze, nije se istaknuo niti Dario Livajić. Ubacio je tek četiri poena.

Jure Lozančić (Nova Ves): Prievidzu je preskočila i Nitra koja je bila bolja od Nove Vesi 88:82. Poraz Nove Vesi nije mogao spriječiti Jure Lozančić koji je igrao 21 minutu i ubacio osam poena (4/8 za dva) uz sedam skokova.

Ivan Barišić (Komarno): Izvrsnom predstavom u zadnjih deset minuta (36:12), Komarno je slavilo na gostovanju kod Košica 96:76. Ivan Barišić u pobjedi je sudjelovao 12 minuta i ubacio četiri poena (1/4 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Antonio Bičvić (Handlova): Do vrijedne pobjede nije uspjela doći Handlova koja je poražena na svom parketu od Chemosvita 86:75. Najbolji pojedinac kod poraženih bio je Antonio Bičvić koji je igrao 36 minuta i ubacio 15 poena (5/5 za dva, 1/6 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova i pet asistencija.

Marko Vlaić (Handlova): Skromniju minutažu u porazu Handlove imao je Marko Vlaić. On je igrao tek devet minuta i ubacio dva poena (1/3 za dva).

SLOVENIJA

Marko Šamanić (Polzela): Očekivanu pobjedu u 20. kolu slovenskog prvenstva upisala je Polzela koja je ugostila Alpos i svladala ga 85:71. Marko Šamanić igrao je deset minuta i ubacio osam poena (4/5 za dva) uz tri asistencije i dva skoka.

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Na gostovanju bez nade Nova Gorica izgubila je od Geoplin Slovana 87:71. Vlado Pašalić kod poraženih odigrao je ispod svoje razine i za 20 minuta ostao je na pet poena (2/5 za dva, 1/6 slobodna), šest skokova i dvije asistencije.

Marin Han (Geoplin Slovan): Dobru utakmicu u pobjedi Slovana odradio je Marin Han. On je dobio 16 minuta i za to vrijeme ubacio deset poena (5/6 za dva, 0/3 za tri).

Vjeran Soldo (Postojna): Važnu pobjedu za bijeg iz opasne zone upisala je Postojna koja je na svom parketu sa 109:94 bila bolja od Zagorja. Vjeran Soldo odradio je dobar posao i za 26 minuta ubacio 11 poena (4/9 za dva, 3/4 slobodna) uz šest skokova i dvije ukradene lopte.

Antonio Žižić (Postojna): U pobjedi protiv Zagorja posebno veliku minutažu nije imao Antonio Žižić. Igrao je devet minuta i ubacio četiri poena (2/4 za dva) uz dva skoka.

Miroslav Jurić (Zagorje): Dok je Žižić malo igrao kod Postojne, Jurić je imao najveću minutažu kod Zagorja. Igrao je 33 minute i za to vrijeme ubacio 17 poena (1/3 za dva, 4/10 za tri, 3/7 slobodna) i tome dodao dva skoka.

Ivan Tomas (Krka): Luka Koper pružila je dobar otpor Krki, no unatoč tome poražena je 92:85. Velike zasluge za pobjedu domaćina idu Ivanu Tomasu koji je igrao 32 minute i ubacio 16 poena (1/2 za dva, 4/6 za tri, 2/2 slobodna) uz osam asistencija, dva skoka i dvije ukradene lopte.

Davor Marcelić (Krka): Davor Marcelić ostvario je nešto skromniji učinak. Igrao je dvije minute manje od Tomasa i ubacio šest poena (0/1 za dva, 2/5 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Dražen Bubnić standardno odrađuje dobar posao kod Koprana. Iako je ponovno krenuo s klupe, za 25 minuta ubacio je 14 poena (5/7 za dva, 0/1 za tri, 4/5 slobodna) i tome dodao tri skoka i dvije asistencije.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): U derbiju začelja španjolskog prvenstva Zaragoza je upisala važnu pobjedu protiv Menorce 83:70. Andrija Žižić zbog problema s osobnim pogreškama igrao je tek 11 minuta i ubacio šest poena (3/3 za dva).

Marino Baždarić (ViveMenorca): Menorca je tražila pobjedu na gostovanju kod Zaragoze, međutim, nije odigrala dobro. Posebno nije briljirao niti Marino Baždarić koji je igrao 29 minuta i ubacio 12 poena (2/7 za dva, 1/2 za tri, 5/5 slobodna) uz četiri ukradene lopte i dva skoka.

Mario Stojić (ViveMenorca): Napadački raspoloženiji od Baždarića bio je Mario Stojić. Stojić je za 23 minute ubacio 15 poena (4/6 za dva, 1/2 za tri, 4/6 slobodna) uz dva skoka te bio najbolji strijelac svoje momčadi.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Za iznenađenje kola pobrinula se Iurbentia koja je na svom parketu nadigrala Real 88:81. Drago Pašalić imao je najveću minutažu od naših igrača, igrao je 21 minutu i ubacio 12 poena (6/8 za dva, 0/1 za tri, 0/1 slobodna) uz šest skokova.

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): Iako nije previše igrao, vrlo dobar bio je Damir Markota. On je za 14 minuta ubacio 12 poena (2/2 za dva, 2/2 za tri, 2/3 slobodna) i tome dodao dva skoka.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Najbolji igrač Iurbentije bio je hendikepiran velikim brojem osobnih pogrešaka te je igrao tek osam minuta. Za to vrijeme Banić je ubacio četiri poena (2/3 za dva) i dodao pet skokova.

Marko Tomas (Real): Tomas ne uživa povjerenje trenera i ovaj put je zaigrao tek sedam minuta. U tih sedam minuta ubacio je dva poena (1/2 za dva).

Stanko Barać (Tau Ceramica): Tau Ceramica bez većih problema bilježi i dalje pobjede u ACB ligi. Ovaj vikend na meniju je bio Cajasol koji je visoko poražen 92:75. Stanko Barać dobio je 13 minuta i ubacio dva poena (1/4 za dva) uz četiri skoka.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvallova serija se nastavlja pa je tako u zaostalom susretu svladana Plannja 80:76. Ovom pobjedom Sundsvall je i prestigao Plannju na ljestvici te stigao do pete pozicije i pokušat će u završnici uhvatiti četvrtoplasirano Södertalje. Srđan Subotić protiv Plannje bio je uobičajeno učinkovit, igrao je 35 minuta i ubacio 15 poena (6/10 za dva, 0/4 za tri, 3/3 slobodna) uz šest asistencija, skok i dvije izgubljene lopte.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Kriza trese Fenerbahče definitivno. Nakon ispadanja u polufinalu Kupa, poraženi su visoko od Cibone, a sada i Bešiktaša i to 110:95. Gordan Giriček odigrao je lošu utakmicu, igrao je 21 minutu i ubacio tek pet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri) te tome dodao po dva skoka, asistencije i blokade.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava nije uspjela ostvariti pobjedu na gostovanju kod Pulsara i ostala je na začelju ukrajinskog prvenstva. Poražena je 81:75, a Jurica Žuža igrao je 14 minuta i ubacio deset poena (4/8 za dva, 2/4 slobodna) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!