Nogomet

I dalje promjenjivo u Kranjčevićevoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 02.03.2009.
I dalje promjenjivo u Kranjčevićevoj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Prve proljetne bodove osvojili su nogometaši Zagreba u nedjelju na terenu stadiona u Kranjčevićevoj ulici. U ulozi gostiju protiv sesvetske Croatije Pjesnici su stigli na dva boda do četvrtog mjesta, ali i do četiri pogotka, od čega tri u drugom poluvremenu. Ponovno su "bijeli" prvi zapucali stopostotnu priliku, ponovno stali nakon pogotka u svojoj mreži, no za razliku od nekoliko prethodnih susreta ovoga su puta pronašli način kako ispraviti pogrešku koja ih je koštala rezultatskog minusa…

Iako većina prvog poluvremena nije nudila razloge za pretjerani optimizam, "bijeli" su kao gosti pokazali tko je gazda u Ulici pjesnika. Kočnica je Pjesnicima popustila nakon isključenja vratara Radoša, a noge su im se u potpunosti oslobodile tek nakon pogotka Krstanovića. Imuni na greške gosti nisu bili niti sa igračem više, no rastrčan i borben vezni red, ali i raspoloženi i koncentrirani napadači pokazali su kako ipak nije riječ o limitiranoj i slaboj momčadi.

Još su jednom nogometaši Luke Pavlovića kapitulirali na otvaranju susreta, ponovno iz situacije koje ozbiljne momčadi moraju svesti na minimum, no da bi mogli do uspjeha nagovijestile su dvije prilike Vugrinca na kraju prvoga dijela kojih je itekako manjkalo u susretu s Interom. Puno pametnije i mirnije stizali su "bijeli" pred vrata Sesveta, krilni su igrači probijali i centrirali, napadači poentirali, a centralni veznjaci trkom kontrolirali igru u središnjici.

Vezane vijesti

Osim pobjede i konačnog rezultata, zadovoljni u Zagrebu mogu biti i činjenicom da su u dvije proljetne utakmice predstavili dvojicu novih igrača, još uvijek članova juniorskog sastava. Nakon veznjaka Šovšića prve je seniorske minute upisao i 18-godišnji branič Dino Štiglec. Do kraja se sezone očekuju i nastupi, također priključenih, Kazimira Poljaka i Vedrana Celjaka.

Uz dvostrukog strijelca Davora Vugrinca, kojeg od HNL "stotke" nakon nedjelje dijele tek četiri pogotka, zapažene su predstave odigrali Matija Špičić i Damir Šovšić, dvojac iz skupine najmlađih igrača u sastavu. Špičić se osim u strijelce upisao i u asistente, te sudjelovao kod četvrtog pogotka, dok je Šovšić, koji je debitirao samo kolo ranije odigrao vrlo zrelo i staloženo. Zasigurno vrlo ugodno iznenađenje susreta, smireno je kontrolirao središnjicu, pomagao obrani, a u napadu težio jednostavnim rješenjima.

Zaostajao nije niti kapetan momčadi, Igor Jugović, no u njegovoj, baš kao i u igri Mensura Mujdže, vidljiva je rezerva. Obojica mogu i moraju još puno bolje, baš kao i Davor Piškor koji je zaigrao u nastavku. Priliku je u napadu, nakon blijedog izdanja u prošlom kolu, još jedom od prve minute dobio Ivan Krstanović. Drugi strijelac "bijelih" zaslužan je za isključenje Radoša, a hladnokrvnom reakcijom kod pogotka donio je mir u redove svoje momčadi.

Iako nisu igrali na svojim prirodnim pozicijama napadač Jurendić na desnom krilu, te veznjak Pejić u obrambenom liniji kvalitetno su ispunili svoje zadaće, baš kao i Josip Mikulić na svojoj poziciji stopera. Za potpuni dojam Jurendiću je jučer nedostajao tek pogodak, na desnom je krilu pokazao zavidnu eksplozivnost i još jednom naznačio kako mu pozicija u vezi "leži".

Dvojac sa stopostotnom minutažom ove sezone, vratar Škorić te "šef" obrane Kartelo još su jednom odigrali standardno sigurno te nastavili potvrđivati kako je ovu momčad Pjesnika bez njih teško zamisliti. No „bijeli“ će bez Kartela morati u idućem kolu, kada u Kranjčevićevu stiže Cibalija, stoperu Zagreba sudac Matoc pokazao je treći žuti karton.

Odmora za Zagreb nema, već u srijedu ih očekuje novi veliki izazov, Dinamo u prvom susretu polufinala hrvatskog Kupa. U konkurenciju se vraćaju Parlov, Ivanković i Oršulić, suspendiranih nema, a proteklog su tjedan treninge propuštali bolesni Abdurahimi i Celjak. "Bijeli" će ove sezone na svojoj strani imati Vugrinca, koji je prošle godine, upravo u ovom dijelu natjecanja, u posljednjim minutama "modrima" donio 3:1 domaću pobjedu i veliku prednost pred uzvratni dvoboj.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!