Nogomet

Nije gotovo dok to Vuga ne kaže

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 02.03.2009.
Nije gotovo dok to Vuga ne kaže
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Davor Vugrinec svrstao se među najbolje strijelce u povijesti 1. HNL, a iako su ga mnogi još odavno otpisali zbog čestih ozljeda, prvenstveno koljena, on je još jednom potvrdio da i dalje predstavlja veliku prijetnju za protivničke vratare...

Najbolja momčad 20. kola T-Com 1. HNL po izboru Sportneta:

Vratar

Danijel Subašić (Hajduk) – Splićani su na gostovanju u Zaprešiću slavili iznimno uvjerljivo, no daleko od toga da je mladi vratar Subašić samo besposleno pratio utakmicu. Interovci su u nekoliko navrata vrlo opasno prijetili, ali zahvaljujući mladom hrvatskom reprezentativcu nisu uspjeli i poentirati.

Obrana

Ivan Tomečak (Dinamo) – Modri pred tradicionalno vrlo slabo popunjenim maksimirskim tribinama nisu briljirali u dvoboju sa Slaven Belupom, ali trener Marijan Vlak ipak ima barem razloga za zadovoljstvo zbog vrlo dobrog nastupa mladog Tomečaka koji će sada zaoštriti konkurenciju na desnom boku.

Ivan Medvid (Cibalia) – Varteks je u Vinkovcima razočarao, a napadače Krojača u većoj je mjeri uspio zaustaviti u 20. kolu iznimno dobar Medvid, koji je stigao pomoći i u napadu, pa je ubilježio i asistenciju za pogodak.

Marko Kartelo (Zagreb) – Sesvetska Croatia kao domaćin na Zagrebovom stadionu je krenula odlično, ali samo krenula. Ubrzo se Kartelo "zagrijao", a nakon toga prolaza kroz srce Zagrebove obrane više nije bilo.

Anthony Šerić (Hajduk) – Iskusni nogometaš u Zaprešiću je ubilježio prvi nastup u Hajdukovom dresu nakon što je ovog siječnja ponovno stigao u klub. U obrambenim zadatcima ovog puta nije briljirao, ali je zato asistirao za dva gola Hajduka i zbog toga zaslužuje mjesto među najboljima.

Veza

Drago Gabrić (Hajduk) – Za mladog Hajdukovog veznjaka već se neko vrijeme nagađa da je na meti određenih europskih klubova, a taj bi popis mogao postati sve veći ukoliko nastavi igrati kao što je to bio slučaj u Zaprešiću. Interovci ga nisu znali zaustaviti, pa je zabio za vodstvo Hajduka, a i asistirao je za 4:0.

Josip Jurendić (Zagreb) – Nogometaši iz Sesveta proteklog vikenda nisu znali kako zaustaviti iznimno raspoloženog Josipa Jurendića. Predstavljao je prijetnju sa svih strana, dva je puta asistirao, a vrlo lako je mogao imati i bolji učinak da su iskorištena i još neka njegova dodavanja.

Hrvoje Štrok (Rijeka) – Omaleni veznjak poznat po svom nogometnom umijeću upio je zapapriti gostima iz Zadra na svojoj Kantridi. Zabio je za vodstvo Rijeke u 50. minuti, a bio je i pokretač većine akcija s obzirom da prvog dana ožujka kapetan Anas i nije bio pretjerano raspoložen za igru.

Sammir (Dinamo) – Od Sammira brojni nogometni stručnjaci mnogo očekuju, a on samo na mahove pokaže svoje pravo lice. To je učinio i u derbiju kola kad je uspio Slaven Belupu zabiti u 18. minute i time vratiti Modre u pobjedničke vode.

Napad

Davor Vugrinec (Zagreb) – Pjesnici iz Kranjčevićeve napravili su sjajan posao njegovim dovođenjem, potvrdilo se to još jednom. Nakon što mu je u prvom kolu nastavka 16-godišnjak obranio jedanaesterac, ovog puta je postigao dva sjajna pogotka iz igre i time zaslužio još jedan pljesak.

Ahmad Sharbini (Rijeka) – Najbolji strijelac Rijeke ubilježio je još jedan pogodak, a ovog je puta suigračima osigurao osvajanje tri boda u dvoboju sa Zadranima. Ahmad je Vukovićevu mrežu uspio zatresti desetak minuta prije kraja utakmice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!