Ostali sportovi

Ivan Blažičko novinar godine

HINA • utorak, 03.03.2009.
Ivan Blažičko novinar godine
Foto: FaH

Komentator Hrvatske televizije Ivica Blažičko dobitnik je nagrade "Novinar godine" koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN)...

Blažičko je u glasovanju članova HZSN-a dobio više glasova od drugog finalista izbora, Orlanda Rivettija iz Jutarnjeg lista, a nagrada mu je pripala zbog iznimne kvalitete i velike praćenosti emisije "Pekinški dnevnik", koju je Blažičko za vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu uređivao iz zagrebačkoga studija.

Nagradu za životno djelo dobio je poznati splitski novinar Milorad Bibić Mosor, koji je u karijeri radio za više novinskih i TV-redakcija, a bio je dobitnikom nagrade "Novinar godine" 1997., kao i priznanja za publistički rad.

Priznanje za sportsku kolumnu dobio je Robert Matteoni iz Sportskih novosti, fotoreporter godine je Drago Sopta iz Jutarnjeg lista, dok je priznanje za agencijsko izvještavanje, posebno s Olimpijskih igara u Pekingu, pripalo novinaru Hine Robertu Šalinoviću.

Posebno priznanje za suradnju s medijima otišlo je u ruke treneru vaterpolista Mladosti Ozrenu Bonačiću, dok je nagrada za najbolji press-centar pripala Hrvatskom olimpijskom odboru za odličnu organizaciju press-centra tijekom Igara u Pekingu.

Svečanosti u Novinarskome domu nazočili su predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, državna tajnica za sport Zrinka Kovačević, predsjednik Hrvatskoga nogometnoga saveza Vlatko Marković, savjetnik i izaslanik Predsjednika Republike Željko Mataja, ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Željko Klarić te mnogi drugi uglednici.

Predsjednik HZSN-a Jura Ozmec naglasio je kako udruga ima 170 članova, kao i da unatoč recesiji i gospodarskoj krizi HZSN posluje pozitivno te posebno naglasio da HZSN ove godine slavi 60 godina postojanja, što će se i prigodno obilježiti svečanošću u rujnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!