Nogomet

Amauri sve bliže Azzurrima

HINA • utorak, 03.03.2009.
Amauri sve bliže Azzurrima
Foto: EPA

Napadač talijanskog nogometnog velikana Juventusa, Brazilac Amauri Carvalho de Oliveira, poznatiji kao Amauri (28), sve je bliže dresu talijanske reprezentacije...

Naime, Amaurijeva supruga, Cynthia Cosini Valaderes danas je na svečanosti u Palermu postala talijanska državljanka čime se otvorila mogućnost da i Amauri dobije talijansko državljanstvo. Gospođa Amauri dobila je potrebne dokumente na osnovu svojih talijanskih korijena.

Posljednjih mjeseci traje "rat" između brazilskog i talijanskog izbornika Dunge i Marcela Lippija za njegove usluge. Amauri je čak bio korak do nastupa za Brazil, no Juventus mu nije izdao dozvolu kako bi nastupio za Selecao u prijateljskoj utakmici protiv Italije, jer je Brazilski nogometni savez prekasno poslao pismo.

Amauri se za sada nije jasno izrazio za koju bi reprezentaciju želio igrati i cijela situacija ga polako zamara.

"Možda bi bilo najbolje da odbijem i Brazil i Italiju. Došao sam u Juventus kao relativno nepoznat nogometaš i sada se takva buka podigla oko svega. Umara me to", kazao je Amauri koji je u Juve stigao na početku sezone iz Palerma. Na Siciliji je proveo dvije sezone, a igrao je i za Chievo, Messinu, Piacenzu i Napoli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!