Automoto

Pedrosa propušta Jerez

Maja Giljanović • četvrtak, 05.03.2009.
Pedrosa propušta Jerez
Foto: EPA

Dani Pedrosa uspješno se u bolnici u Barceloni oporavlja nakon operacija i koljena i ruke, ali krajnje mu je upitan početak sezone. Posljednje testove u Jerezu 99% će propustiti, a pitanje je hoće li biti spreman za start sezone u Kataru 12. travnja...

Španjolcu nakon najnovijeg pada dramatično padaju akcije u nadolazećoj MotoGP sezoni. Stručnjaci su sumnjičavo vrtjeli glavama u procjenjivanju Katalončevih izgleda u borbi s aktualnim prvakom Valentinom Rossijem i ekstra-motiviranim bivšim (2007.) svjetskim prvakom Caseyem Stonerom još prije mjesec dana kada je napustio prve testove u Maleziji samo da bi proteklog vikenda Pedrosa padom drugog dana test-vožnje u Kataru pogoršao ozljede i koljena i ruke.

Pedrosi je koljeno u Barceloni sredio renomirani dr Ferreira te je poslije trosatnog zahvata vrijeme oporavka procijenio na najmanje mjesec dana. Obistine li se njegove prognoze, Pedrosa će propustiti i posljednju seriju testova u Jerezu.

Artroskopiju na ruci mu je, pak, izveo njegov "kućni" kirurg dr Mir. U zglob mu je umetnut metalni vijak koji će nekadašnjem (2007.) viceprvaku omogućiti normalno pomicanje ruke za najviše 10 dana.

23-godišnji trostruki svjetski prvak - 125 kubika (2003.) te dvaput 250ccm (2004., 2005.) - bolnicu će napustiti ovog vikenda i ovo mu je druga godina zaredom kako u sezonu ulazi sa zdravstvenim problemima. I 2008. je, naime, "zaradio" metalnu pločicu u zglobu nakon pada u Sepangu čime je sav teret razvoja Honde u predsezoni pao na leđa njegova tadašnjeg partnera Nickyja Haydena. Ovog puta je kraću slamku izvukao Andrea Dovizioso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!