Nogomet

"Hajduk i Zadar se ne mogu usporediti"

Bernard Jurišić • petak, 06.03.2009.
"Hajduk i Zadar se ne mogu usporediti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Marin Tomasov brzo je pronašao svoje mjesto u početnih 11 Hajdukove momčadi, a tu se namjerava i zadržati. Jedan od najnadarenijih igrača iz generacije 1987. sretan je što je Stanove ove zime zamijenio Poljudom...

Marinu Tomasovu nije bilo potrebno puno vremena za prilagodbu. Iako je u proljetni dio sezone startao kao pričuva, ozljeda Gorana Rubila na utakmici protiv Širokog Brijega pomaknula je Marijana Buljata na desnu stranu, a Tomasovu otvorila vrata lijevog krila.

"To mi odgovara igrati, ovo sam igrao i u Zadru", kaže 22-godišnja ljevonoga "polušpica" iz mjesta Dobropoljana na otoku Pašmanu, kojeg je prije njega proslavio košarkaš Krešimir Ćosić.

Kako ste prebrodili razliku igranja u Zadru i Hajduku?
"Hajduk i Zadar se ne mogu usporediti kao klubovi, Hajduk je daleko ispred i drago mi je što sam tu. Jako dobro sam se snašao u Splitu, moram se još malo opustiti i vjerujem da će biti još bolje. Bolji su igrači ovdje, puno se više i bolje trenira, svi na treninzima idu maksimalno i to se vidi."

Gdje vam je bilo lakše igrati, u Zadru gdje su sve oči bile uperene u vas ili u Hajduku gdje ste tek "jedan od mnogih"?
"Iako je u Hajduku puno veći pritisak, meni je ovdje puno lakše igrati. Igrači me više pokrivaju nego u Zadru, ovdje ima iskusnijih i boljih igrača koji mi pomažu i daju mi savjetena terenu."

Dinamo i Inter su iza vas, praktično je osigurano finale kupa.
"Dinamo i Inter su iza nas i o tome više ne treba govoriti. Bodovi su ubilježeni i treba gledati samo prema naprijed. Idemo utakmicu po utakmicu i ako ovako nastavimo nema straha za budućnost. Ja sanjam dvostruku krunu na kraju sezone."

U nedjelju na Poljud stiže sesvetska Croatia, vaš dužnik iz prvog dijela sezone.
"Trener će odlučiti hoću li igrati u nedjelju, a ja ću se truditi svim silama izboriti mjesto u sastavu. Pobjeda, što drugo?"

Pratite li situaciju u Zadru, kojeg ste ostavili u grčevitoj borbi za opstanak?
"Naravno da pratim i vjerujem da će uskoro pobjeći s posljednjeg mjesta. Nisam očekivao već ove zime doći u Hajduk, mislio sam da će to biti na kraju sezone, ali drago mi je da sam baš sad došao. Možda sam mogao pomoći Zadru, ali moj je život sada Hajduk. U ova tri kola osim sebi možemo indirektno pomoći i Zadru pobjedama protiv Intera, Croatije i Cibalije."

Za Rena Sinovčića Tomasov kaže kako mu je "kao drugi otac", iako s njim nema nikakv papirnati ugovor o zastupanju. Na Pašman rijetko ide otkako je u Splitu, jer "put traje pola dana, pa nema smisla".

Dobro mišljenje koje o njemu ima stručni stožer reprezentacije ga dodatno motivira za daljnji rad i napredak, a na pitanje što mu se najviše svidjelo u Hajduku u ova tri mjeseca, uz osmijeh na licu je dobacio: "A što mi se ne bi svidjelo? Sve je super!"

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!