Tenis

Čilićeva i hrvatska dominacija

Ivor Krapac • petak, 06.03.2009.
Čilićeva i hrvatska dominacija
Foto: Davor Sajko

Prvi dan susreta Hrvatske i Čilea odvio se prema hrvatskim željama i očekivanjima. Nakon Marija Ančića protiv Nicolasa Massua, i Marin Čilić slavio je u tri seta, ali još uvjerljivije - Paul Capdeville nije bio dostojan suparnik...

Marin Čilić furiozno je opravdao ulogu favorita u drugom meču prvog dana susreta Hrvatske i Čilea u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Prvi hrvatski reket proslavio je svoju prvu pobjedu u "živim" mečevima u Davis Cupu za samo sat i 33 minute protiv Paula Capdevillea, kojeg je slomio sa 6:1, 6:2 i 6:1.

S obzirom da je Marin 19., a Capdeville 93. na svijetu, bilo je realno očekivati da će hrvatski broj jedan upisati pobjedu koju je priželjkivao. Na koncu, ispalo je i uvjerljivije nego se moglo predvidjeti.

Čilić je u prvom setu prošao s tri, a u preostala dva s po dva breaka, dok je jedine dvije opasnosti na servisu izdržao pri vodstvu od 2:1 u prvom i kod 1:1 u drugom setu, oba puta uz okretanje 0:40. U te probleme uvalio se uglavnom svojim promašajima, no iz poteškoća se i sam izvukao, bez puno poklona 25-godišnjeg Čileanca.

Treći set bio je najlakši, a Capdeville se u toj fazi meča sve češće isticao svađanjem sa sucima, s čime je počeo već u drugoj dionici, nego ozbiljnijim otporom hrvatskom adutu. Ipak, valjda je i njemu jasno da nije izgubio zbog sudaca već zbog toga što je tenisač s druge strane mreže jednostavno bolji. Puno bolji.

Hrvatska je, tako, bez krivog koraka prošla petak. Subota s početkom u 14 sati donosi parove i prvu od tri "meč-lopte" za prolazak u četvrtfinale.

Davis Cup, Svjetska skupina, prvo kolo:

Hrvatska - Čile 2-0: Čilić - Capdeville 6:1, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!