Zimski sportovi

Hrvatice ponovno pokleknule

Antonija Pavlić • subota, 07.03.2009.
Hrvatice ponovno pokleknule
Foto: Davor Sajko

Loš slalomski dan u Ofterschwangu ponovno su danas imale Ana Jelušić i Nika Fleiss. Perjanice hrvatskoga ženskog skijanja nisu uspjele opravdati nedavne solidne rezultate i obje su uz mnoštvo nesigurnosti i pogrešaka zauzele slaba mjesta. Vodstvo je prije druge vožnje izborila Lindsey Vonn, devet stotinki ispred Austrijanke Kathrin Zettel i 11 ispred Francuskinje Sandrine Aubert...

Trebamo li uopće išta više reći kada izvještavamo s utrka ženskoga alpskog Svjetskog kupa? Lindsey Vonn je i danas na snijegom okupanoj stazi Ofterschwang Horn nastavila pokazivati izvanrednu formu i ispred je jučerašnje veleslalomske slavodobitnice Kathrin Zettel akumulirala devet stotinki sekunde prednosti.

Time je prema trenutnim kalkulacijama i osigurala obranu velikog Kristalnog globusa, budući da je vodeća skijašica slalomskog poretka i drugoplasirana u ukupnom, s 59 stotinki sekunde zaostatka okupirala tek šestu poziciju. Sigurno je sada tako da Maria Riesch u drugoj vožnji mora maksimalno napasti stazu, budući da je pod znak pitanja lošom vožnjom dovela i osvajanje slalomskog malog Kristalnog globusa. Vonn bi, naime, da situacija ostane nepromijenjena, zaostatak od 140 bodova prije posljednje utrke u Areu smanjila na 80, što bi značilo da bi se cjelokupna završna borba odvila u Švedskoj.

Do trećeg je mjesta doskijala Francuskinja Sandrine Aubert s 11 stotinki zaostatka za Vonn, dok je prednost staze koju je postavio njezin otac četvrtim mjestom iskoristila Anja Paerson. Od skijašica u prvoj jakosnoj skupini razočarale su Nicole Hosp, koja se doduše tek pokušava ponovno prilagoditi natjecateljskom utrkivanju nakon jednomjesečne stanke, te Tanja Poutiainen, koja je uz mnoštvo pogrešaka i nesigurnosti u gotovo svakim vratima zauzela jedanaestu poziciju.

Hrvatske predstavnice ponovno se, barem nakon prve vožnje, neće moći pohvaliti čak niti solidnim postignućem; Ana Jelušić je uz iznimno lošu i sporu vožnju, iako bez nekih većih pogrešaka, akumulirala velikih +2.53 stotinke zaostatka i pripadajuće 21. mjesto, dok je Nika Fleiss već na prvom prolazu upisala 1.38 sekundi slabije vrijeme od Vonn i u cilj ušla s ogromnih +4.44, nedovoljno za drugi lauf...

Ofterschwang: Ofterschwanger Horn, slalom:
1. Lindsey Vonn (SAD) 53.43
2. Kathrin Zettel (Austrija) +0.09
3. Sandrine Aubert (Francuska) +0.11
4. Anja Paerson (Švedska) +0.37
5. Frida Hansdotter (Švedska) +0.44
6. Maria Riesch (Njemačka) +0.59
7. Šarka Zahrobska (Češka) +0.84
8. Maria Pietilae-Holmner (Švedska) +0.97
9. Susanne Riesch (Njemačka) +0.98
10. Nicole Hosp (Austrija) +1.24
...
21. Ana Jelušić (Hrvatska) +2.53
...
50. Nika Fleiss (Hrvatska) +4.44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!