Zimski sportovi

Švedskoj odluka o dvije discipline

Antonija Pavlić • nedjelja, 08.03.2009.
Švedskoj odluka o dvije discipline
Foto: Nikola Movrić

Ženski dio alpskoga Svjetskog kupa ipak nije ni približno onako uzbudljiv kao muški, u kojem će neizvjesnost trajati do posljednje utrke, no nikako nije ni za "odstrijel". Pitanje ukupne pobjednice je praktički riješeno, no nepodijeljene su još ostale titule veleslalomske i superveleslalomske trijumfantice...

Premda teoretske šanse za obrat na vrhu ukupnog poretka Svjetskoga kupa za skijašice i dalje postoje, teško je za očekivati kako Lindsey Vonn može ispustiti 369 bodova prednosti pred najboljom prijateljicom Marijom Riesch i prokockati tako na posljednjoj postaji obranu titule najsvestranije skijašice.

Raspored disciplina skijašica

11.3.2009 - spust - 12:30 sati
12.3.2009 - superG - 12:30 sati
13.3.2009 - slalom - 9:00 i 11:30
14.3.2009 - veleslalom - 10:00 i 12:30
15.3.2009 - Team - 9:00 i 12:00

Još nevjerojatnije ta mogućnost zvuči ako znamo s kakvom je lakoćom Vonn skijala tokom cijele sezone, i premda je, posebno u slalomu, nekoliko puta upisala i odustajanje; i tada je pokazala kako je veoma dobra, prvo zauzevši vodeća mjesta i potom pokleknuvši pred pritiskom i nepredvidljivosti prije svega tehničkih disciplina.

Završnica u zemlji Anje Paerson trebala bi ipak donijeti razrješenje dvije nepoznanice. Nakon Malog kristalnog globusa u kombinaciji koji je ponijela upravo Paerson, slalomu koji je pripao Riesch te spustu koji je obranila Lidnsey Vonn, ostaje nam za vidjeti kako će se razviti situacija u veleslalomu, u kojem se za primat bore Kathrin Zettel i Tanja Poutiainen, te superveleslalomu gdje će se do posljednjeg daha boriti Lindsey Vonn i Fabienne Suter.

Hrvatske predstavnice se očekivano, ne bore za nijedan pojedinačni trofej, no što je iznenađujuće, ne stoluju ni u vrhu poretka najboljih svjetskih slalomašica. Premda su 11. odnosno 22. mjestom u tom redoslijedu izborile nastup u Areu, na koji putuje 25 najbolje rangiranih tokom sezone, Ana Jelušić i Nika Fleiss sigurno moraju i mogu bolje, a toga su vjerujemo i same, jako dobro svjesne.

Niti od Area, kao ni od cijelog proteklog dijela sezone tako od cura ne očekujemo velike dosege, no da ne bismo bili sretni kada bi nam upravo na završnici na lica natjerale smiješak i učinile nas ponosnima - lagali bismo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!