Nogomet

Isplatilo se čekati

Ivana Jurica • ponedjeljak, 09.03.2009.
Isplatilo se čekati
Foto: Martina Japundžić

Odavno ljubitelji nogometa na Šubićevcu nisu bili zadovoljniji nakon jedne utakmice na Šubićevcu. I rezultat, ali još više igra koju su Kalinićevi igrači prikazali, posebno u prvom poluvremenu, ono je što publiku vraća na tribine. Na krilima odlično raspoloženog Govića, ali uz podršku ostatka momčadi, Šibenčani su zabilježili prvu pobjedu u nastavku sezone...

Notes je bio pretijesan da zabilježimo sve prilike koje su Modri stvorili u prvom poluvremenu. Baš sve bile se rezultat izrađenih akcija, a ne plod slučajnosti. Povratkom na poziciju polušpice Dražen Gović podsjetio je na svoja najbolja izdanja. Dupli pasovi, proigravanja petom, atraktivne akcije, sve su to ljubitelji nogometa mogli vidjeti na Šubićevcu u nedjelju.

Šibenčani su bili toliko nadmoćni u svim elementima igre da su Riječani mogli biti prezadovoljni što su na poluvremenu imali minus od samo dva pogotka. Vratar Blažević imao je tek nekoliko intervencije na utakmici, stoperski dvojac RaičLabudović i nije imao previše posla s riječkim napadačima Ahmadom Sharbinijem i Sandijem Križmanom.

Brojni menadžeri u VIP loži

Vezane vijesti

Nekoliko skauta inozemnih klubova našlo se u svečanoj loži stadiona na Šubićevcu. Bili su tu predstavnici Werdera i Schalkea, ruskih Zenita i Himkija.

Nijemci su pratili najboljeg strijelca Šibenčana, dok su Rusi došli zbog Milanovića. Jesu li zadovoljni njihovom igrom nismo uspjeli doznati, no, Govićev izlazak iz igre izazvao je i veliki pljesak jednog od prisutnih menadžera koji je očito bio impresioniran izvedbom šibenskog fantaziste.

U drugom poluvremenu imali su domaćini jedno kratko razdoblje u kojem su se povukli pred svog vratara, što je u analizi utakmice naglasio i trener Kalinić. Ali, niti tad momčadi s Kvarnera nije uspjela ozbiljnije ugroziti domaćeg vratara. Vrlo brzo su Šibenčani ponovno uspostavili inicijativu, a i na samom kraju utakmicu došli su i do trećeg pogotka.

Samo četiri minute provedene u igri Kovaču su bile dovoljne da matira Radmana. Asistent je bio Ivan Elez, koji je tek nešto prije Kaštelanina Kovača ušao u igru. Uz standardno odličnog Milanovića, odličan dojam ostavio je i mladi Ademi. Iako nema još niti 18 godina, na terenu djeluje poput rutinera. Presjekao je bezbroj riječkih akcija, te je još jednom potvrdio kako će u budućnosti biti nova zvijezda Šubićevca.

Povratak Alispahića još je jednom potvrdio koliko on znači ovoj momčadi Šibenika. Akciju koju je odigrao s Govićem u 14. minuti utakmice zaista je bila za pamćenje i dugo sjećanje. Pored kreacije napada prijetio je i riječkom vrataru udarcima iz daljine, ali, ovog puta nije se upisao u listu strijelaca.

Tri boda ostvarena u srazu s Riječanima Šibenik su ostavili na četvrtoj poziciji i s velikom vjerojatnošću da prva 22 kola sezone završe u gornjem dijelu tablice, što znači da će u trećem dijelu sezone imati jednu utakmicu više na domaćem terenu. Kalinićeva momčad može sad bez pritisaka i presinga na ogled sa prvakom Hrvatske u Maksimir.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!