Nogomet

"Unijet ćemo se Barci u lice"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 09.03.2009.
"Unijet ćemo se Barci u lice"
Foto: EPA

Lyon se tijekom posljednjih godina utaborio u drugom krugu Lige prvaka, ali na putu do finala uvijek im se ispriječi neki spretniji protivnik. Ovoga se puta protivnik zove Barcelona, što znači da Francuzi nikako nisu favoriti, ali Karim Benzema vjeruje u iznenađenje...

Lyon je u prvom poluvremenu prvog ogleda s Barcelonom pokazao da ima igru s kojom se može suprotstaviti favoriziranim Kataloncima, ali primljeni pogodak u nastavku utakmice znatno je umanjio francuske šanse za prolaz u četvrtfinale.

"Bit će teško napraviti čudo u Barceloni, ali moramo se osvrnuti na tih prvih 45 minuta u Lyonu", kaže 21-godišnji Karim Benzema, najveća zvijezda višestrukog prvaka Francuske. Benzema će na Camp Nou imati poseban motiv za dokazivanje jer se Barcelona često spominjala kao njegovo novo odredište.

Međutim, francuski je reprezentativac usredotočen samo na uzvratni susret. "Moramo biti čvrsti tijekom cijele utakmice. Na Gerlandu je bilo teško zadržati ritam jer smo u prvom dijelu stvarno dali sve od sebe, a tempo je bio ubitačan", kaže Benzema i dodaje: "Moramo otputovati u Barcelonu puni nade jer uistinu želimo ostaviti trag u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka".

Lyon je na Camp Nou istrčao i prošle sezone, ali taj će dvoboj željeti što prije zaboraviti. Barcelona je slavila rezultatom 3:0, a Benzema otkriva zašto: "Nismo se željeli nadigravati. Nismo uopće igrali, samo smo ih gledali te su nam očitali lekciju".

A Benzema, treći strijelac Lige prvaka - iza Miroslava Klosea i Lisandra - ima i recept kako zagorčati Barceloni život: "Oni ne vole kada im se unesete u lice". Što sugerira da bi u srijedu navečer u Barceloninom dvorištu moglo biti iznimno vatreno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!