Košarka

Naši u Sloveniji prednjačili

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.03.2009.
Naši u Sloveniji prednjačili
Foto: Bruno Karadža

Hrvati diljem Europe igrali su proteklog tjedna dosta promjenjivo. Dobar dio njih bio je rezerviran, no bilo je i odličnih igara među kojima se ističe učinak Vlade Pašalića u porazu Nove Gorice kod Heliosa...

BELGIJA

Pankracije Barać (Charleroi): Pobjedom u 23.kolu belgijskog prvenstva 64:46 protiv slabog Genta, Charleroi je zadržao korak s Dexijom i Aalstarom. Pankracije Barać u tom susretu igrao je 17 minuta i ubacio tri poena (1/3 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz dvije asistencije.

Jure Lalić (Charleroi): U pobjedi protiv Genta minutažu je dobio i Jure Lalić. Makaranin u dresu Charleroi imao je problema s osobnim pogreškama, no unatoč tome za 14 minuta je ubacio devet poena (3/7 za dva, 3/4 slobodna) uz tri skoka.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau Orthez): Pau Orthez je na gostovanju svladao neugodni Vichy 67:56, no Slaven Rimac neće po dobrom pamtiti taj susret. Naime, nakon svega tri minute morao je zbog ozljede napustiti utakmicu, a za to vrijeme uspio je uhvatiti jedan skok.

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon se lagano oprostio od ambicija hvatanja doigravanja, a novi poraz stigao je na gostovanju kod susjeda na ljestvici Rouena. Rouen je slavio 93:85, a Perinčić je bio jedan od boljih pojedinaca kod Toulona igravši 37 minuta uz 15 poena (3/5 za dva, 3/7 za tri) i pet skokova.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): Iako je izostao kvalitetan učinak Jasmina Perkovića, Oldenburg je u gostima svladao Ludwigsburg 90:83. Naš internacionalac u pobjedi je sudjelovao 17 minuta i ubacio dva poena (0/5 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) i uhvatio dva skoka.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiakos): Olympiakos je u 21. kolu upisao očekivanu pobjedu kod Kolossosa. Uz malo više muke nego što se očekivalo, slavili su 79:73. U redovima pobjednika Nikola Vujčić igrao je 17 minuta, skupio tri osobne pogreške i ubacio osam poena (4/8 za dva).

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Dramas je bio blizu velike pobjede na svom parketu protiv kandidata za A-1 ligu Dafnija. Gosti su ipak slavili 73:71. Ivan Kartelo nije imao svoj dan. Igrao je 16 minuta i ubacio četiri poena (1/3 za dva, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Željko Župić (KAO Dramas): Minutažu protiv Dafnija bolje je iskoristio Željko Župić. On je igrao 25 minuta i za to vrijeme ubacio 12 poena (0/2 za dva, 3/4 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka i dvije blokade.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE): Mađari su prošlog tjedna igrali susrete četvrtfinala Kupa. Najneizvjesnije je bilo u dvobojima ZTE-a i Falca, a dalje je prošao Falco pobjedom na domaćem parketu 86:84. U gostima su izgubili 89:88. Srđan Helbich u prvom susretu ubacio je za 30 minuta 19 poena (5/5 za dva, 9/12 slobodna) uz deset skokova, a u uzvratu je ubacio 17 poena.

Ivan Perinčić (Falco): U prvom susretu ZTE-a i Falca odličan je bio Ivan Perinčić. On je bio najbolji pojedinac kod poraženih, igrao je 37 minuta i ubacio 23 poena (9/11 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) i tome dodao pet skokova. U uzvratu je bio skromniji te je ubacio svega četiri poena.

Ante Kapov (Pecs): Pecs je s lakoćom prošao u polufinale protiv Dombovara. Prvu utakmicu dobio je 84:44 uz šest poena i šest skokova Ante Kapova. U uzvratu su zaigrali dosta opuštenije što je uzrokovalo visok poraz 82:58, no on nije bio dovoljan da bi Pecs ispao. Kapov je u tom susretu ubacio dva poena.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Benetton je nastavio očajnu gostujuću formu u prvenstvu (devet poraza u deset utakmica) i protiv Montegranara (62:50), a Nicević je za 25 minuta igre zabio sedam koševa (3/5 za dva, 1/1 sl. bacanja) i prikupio pet skokova i asistenciju.

Dalibor Bagarić (GMAC): Bagarić je na parketu proveo samo tri minute u porazu od Bielle 83:78. Za to vrijeme uhvatio je dva skoka i upisao asistenciju.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): Turow je u 28. kolu poljskog prvenstva imao lagan posao protiv skromnog Gornika. U svojoj dvorani je slavio s vrlo uvjerljivih 116:73. Damir Miljković nije imao potrebe za prevelikom minutažom u neravnopravnom susretu, igrao je 16 minuta i ubacio osam poena (1/1 za dva, 2/7 za tri) uz četiri skoka i tri asistencije.

Kristijan Ercegović (Gornik): Ercegovićev Gornik čvrsto drži posljednju poziciju na ljestvici. Na gostovanju kod Turowa katastrofalno je poražen, a Ercegović je za 33 minute ubacio šest poena (3/5 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (UNIV Mobitelco Cluj): U derbiju kola rumunjskog prvenstva Otopeni je svladao Mobitelca 91:79. Damir Milačić nije se naigrao kod poraženih. Igrao je 14 minuta i ubacio šest poena (0/1 za dva, 2/6 za tri) uz tri skoka.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Moskovski CSKA dominira ruskom ligom, a nova uvjerljiva pobjeda stigla je na gostovanju kod Samare 79:45. Zoran Planinić igrao je 14 minuta i za to vrijeme ubacio četiri poena (2/4 za dva) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Marko Popović (Uniks Kazan): Uniks se dosta mučio na gostovanju u St. Petersburgu kod Spartaka, no ipak je slavio. Upisao je pobjedu 72:69, a Marko Popović nije briljirao. Za 17 minuta provedenih na parketu ubacio je tri poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 3/3 slobodna).

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Zbog problema s osobnim pogreškama, tri minute manje dobio je Krešo Lončar. Za 14 minuta ostvario je bolji učinak od Popovića ubacivši osam poena (2/3 za dva, 0/2 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

SLOVAČKA

Ivan Škara (Banska Bystrica): Smjena na vrhu u slovačkoj ligi. Prievidza i Pezinok upisali su poraze, Nitra je svladala u gostima Bansku Bystricu 80:76 i zasjela na vrh. Kod Banske Bystrice najbolji je bio naš Ivan Škara koji je za 30 minuta ubacio 21 poen (5/13 za dva, 3/7 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Stjepan Gavran (Levice): Levice su na svom parketu iznenadile Prievidzu i slavile 81:70. U neočekivanoj pobjedi Domaćina dobro je igrao Stjepan Gavran koji je za 26 minuta ubacio osam poena (3/7 za dva, 2/2 slobodna) uz 12 skokova i tri asistencije.

Dario Livajić (Prievidza): Malu minutažu i ne posebno zapažen učinak u porazu Prievidze imao je Dario Livajić. Za 14 minuta promašio je dva šuta za dva te upisao skok i blokadu.

Antonio Bičvić (Handlova): Odličnu utakmicu odradio je Antonio Bičvić u pobjedi Handlove protiv bratislavskog Intera 102:86. Bičvić je bio prvo ime susreta s 29 poena (10/13 za dva, 2/3 za tri, 3/3 slobodna) uz pet skokova i četiri asistencije.

Dominik Štefanac (Dolny Kubin): Dolny Kubin je u Ligi za ostanak na svom parketu poražen od Komarnog 90:78. U susretu u kojem su domaćini imperativno tražili pobjedu istaknuo se naš Dominik Štefanac koji je za 40 minuta ubacio 19 poena (7/9 za dva, 5/8 slobodna) uz šest skokova.

SLOVENIJA

Antonio Žižić (Postojna): Postojna je propisno namučila na gostovanju dobri Geoplin Slovan koji je slavio uz dosta muke 93:90. Antonio Žižić kod gostiju je krenuo u petorci i ubacio 13 poena (5/10 za dva, 0/1 za tri,3/7 slobodna) uz pet skokova.

Vjeran Soldo (Postojna): Sličan učinak Žižićevom na gostovanju kod Slovana imao je i Vjeran Soldo. Naš drugi internacionalac u dresu Postojne igrao je 21 minutu i ubacio 13 poena (6/8 za dva, 12 slobodna) uz pet skokova.

Marin Han (Geoplin Slovan): Iako učinkom ne, rezultatom je najuspješniji u hrvatskom troboju u Ljubljani bio Marin Han. Han je igrao 16 minuta i ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/2 za tri) uz četiri skoka.

Denis Toroman (Luka Koper): Koprani su na svom parketu poraženi od Elektre 95:81 u susretu u kojem su jednostavno imali premalo raspoloženih igrača. Među neraspoloženima bio je i Denis Toroman koji je igrao 18 minuta i ubacio jedan poen (0/1 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Nešto lošije nego u posljednjim susretima odigrao je Dražen Bubnić. On je dobio 12 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (3/4 za dva, 0/3 slobodna) uz dva skoka.

Marko Šamanić (Hopsi Polzela): Polzela nije uspjela iznenaditi na gostovanju Zlatorog te je poražena 73:67. Marko Šamanić igrao je 16 minuta i tu minutažu dobro iskoristio. Ubacio je 12 poena (5/7 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Vladimir Anzulović (Hopsi Polzela): U porazu Polzele veću minutažu imao je Vladimir Anzulović. Donedavno igrač Pepinstera ubacio je za 25 minuta pet poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 5/6 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Miroslav Jurić (Zagorje): Iako je većina utakmice bila neizvjesna, Zagorje je na kraju visoko poraženo kod Alposa 102:89. Miroslav Jurić dobio je 24 minute i ubacio 12 poena (2/4 za dva, 2/3 za tri, 2/4 slobodna).

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Unatoč sjajnoj predstavi Vlade Pašalića, Nova Gorica je ipak očekivano poražena od Heliosa 81:69. Pašalić je za 30 minuta ubacio 27 poena (10/16 za dva, 7/9 slobodna) uz čak 16 skokova.

Davor Marcelić (Krka): Krka je sačuvala prvu poziciju na ljestvici pobjedom u gostima kod Mercatora 94:75. Davor Marcelić igrao je 34 minute i ubacio 14 poena (4/7 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije ukradene lopte.

Ivan Tomas (Krka): Solidan u dresu Krke bio je Ivan Tomas koji je kao i Marcelić krenuo u petorci. Igrao je 21 minutu i ubacio sedam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka i dvije asistencije.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Veliko iznenađenje 25. kola španjolske ACB lige pripremila nam je Zaragoza koja se sa gostovanja kod Manrese vratila pobjedom. Naš Andrija Žižić odigrao je 22 minute tijekom kojih je upisao osam poena i dva skoka.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Vrlo važnu, šestu ovosezonsku pobjedu protiv Fuenlabrade upisali su igrači ViveMenorce, pobjedu koja ih još uvijek nije pomaknula sa tek 16. mjesta u ligi. Solidan susret je i iza našeg Baždarić koji je za 14 minuta upisao četiri poena, dva skoka i asistenciju.

Mario Stojić (ViveMenorca): Sjajna utakmica je iza Stojića koji je uz Jetera najzaslužniji igrač za pobjedu ViveMenorce. 30 minuta na terenu naš je Stojić iskoristio za 16 poena i tri skoka.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Donedavni Cibonaš još uvijek nije zaigrao u dresu španjolske ViveMenorce.

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Iurbentia nije uspjela doći do bodova na gostovanju kod Cajasola koji ih je svladao 80:66. Marko Banić bio je među zapaženijim pojedincima kod Iurbentije, igrao je 32 minute i ubacio deset poena (3/4 za dva, 4/9 slobodna) uz šest skokova.

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): U porazu Iurbentije sudjelovao je i Damir Markota koji je igrao 19 minuta i ubacio sedam poena (2/6 za dva, 1/3 za tri, 0/1 slobodna) uz dva skoka.

Marko Tomas (Real): Real je u derbiju posve nadigrao Joventut i slavio 100:88. Marko Tomas nije dobio veliku minutažu, ali ono malo što je igrao igrao je dobro. Za 11 minuta ubacio je deset poena (1/1 za dva, 2/2 za tri, 2/2 slobodna).

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvallov pohod se nastavlja. Deveta pobjeda zaredom ostvarena je prošli tjedan na domaćem parketu protiv Sodertaljea koje je svladano 84:68. Naš internacionalac bio je na uobičajeno visokoj razini, igrao je 26 minuta i za to vrijeme ubacio 14 poena (1/2 za dva, 2/3 za tri, 3/5 slobodna) uz šest asistencija i četiri skoka.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): U velikom derbiju turske košarke Fenerbahče je svladao Efes Pilsen 84:80 i najavio povratak na dobar put. Gordan Giriček igrao je 28 minuta i ubacio 11 poena (2/5 za dva, 1/4 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova i dvije asistencije.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava nastavlja niz neuspjeha. Novi poraz stigao je u gostima kod Donecka, a naš Jurica Žuža bio je na uobičajenoj razini. Igrao je 18 minuta i ubacio 14 poena (5/6 za dva, 4/4 slobodna) uz dva skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!