Nogomet

Otpisani ostaju

Vedran Attias • utorak, 10.03.2009.
Otpisani ostaju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo se ipak nije uspio "riješiti" svojih napadača Boška Balabana i Tome Šokote. Naime, igrači su odbili ponuđenu varijantu raskida i ostaju trenirati u Maksimiru dok se bivši trener Plavih nije niti pojavio...

Odluka o raskidu ugovora s iskusnim napadačima Dinama koju je Izvršni odbor donio isti dan kada je i Kruno Jurčić postao trener - ipak neće biti tako jednostavno pretvorena u realnost.

"Lakši" dio posla bilo je donošenje odluke o raskidu, ali igrači na to - ne pristaju; barem ne pod ponuđenim uvjetima. Boško Balaban prvi je bio na razgovoru u klubu nakon kojega je vrlo jasno rekao "kako se nisu našli".

"Ostajem u Dinamu gdje ću trenirati do kraja sezone koja je za mene tako i tako gotova jer ne mogu više naći angažman", rekao je Balaban i poručio: "Znamo kako se raskidaju ugovori u svijetu, a ovdje je samo bitno što oni žele." Očito je Bole Top odlučio kako - neće biti kako "oni žele".

Sličnog je razmišljanja i Tomo Šokota koji je sljedeći došao na red. Dijete Dinama je nakon samo nekoliko minuta izašlo iz prostorija najdražeg mu kluba i bilo je jasno kako se ili radi o najbržem dogovoru u povijesti ili, ipak nešto realnijoj varijanti, kako od dogovora nije bilo ništa.

Bez upotrebe jokera jasno se može zaključiti kako je točan odgovor - pod b. Za razliku od Balabana, Šokota je zaista bio razočaran: "Želio sam da se rastanemo kao prijatelji, ali Zdravko Mamić uopće nije želio razgovarati sa mnom tako da ostajem pod ugovorom."

Šokota koji je u klubu iz Maksimira od svoje osme godine poručio je: "Ako već moramo raskinuti suradnju neka to barem bude civilizirano. Ja sam Dinamovo dijete, ali isto tako imam ugovor u kojem crno na bijelo sve piše."

Sigurno će mišljenja oko odluka (bivših) napadača Dinama biti podijeljena od "koliko je njima klub pružio i novca omogućio da se tako ponašaju" do "naravno da traže svoj novac", činjenica jest kako su se obojica u Dinamo vratili s velikim optimizmom i ambicijama, a sada ih se tjera i vrlo je lako razumjeti njihovo razmišljanje u kojem klubu neće "oprostiti niti euro". Uostalom, nisu oni krivi što im je netko ponudio bogat dugogodišnji ugovor, a sada se - predomislio. Ne ide to baš tako; zapravo, može se klub predomisliti, ali takva odluka - košta.

Nešto kasnije očekivao se "razgovor" kluba s Marijanom Vlakom oko iste teme, no bivši trener Dinama nije se pojavio. Zoran Mamić Vlaka je očito ostavio za kraj jer je s njim, koji je cijeli život "oko Dinama", ipak očekivao lakši dogovor. U biti, Marijan Vlak si ne želi zatvoriti vrata Dinama u koji se vjerojatno (ponovno) planira vratiti pa bi to trebalo olakšati dogovor.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!