Automoto

Krema španjolskog moto-sporta u Kataloniji

Maja Giljanović • utorak, 10.03.2009.
Krema španjolskog moto-sporta u Kataloniji

Marca Marqueza vlasnici staze su odabrali za službenog kuma Parcmotor de Castelloli koja je ovog vikenda otvorena 60-tak kilometara od Barcelone...

U Castelloliju 60 kilometara istočno od katalonske prijestolnice otvorenje Parcmotora je izazvalo veliko komešanje, a među navijačima-zaljubljenicima u brzine našla su se imena poput aktualnih MotoGP asova Jorgea Lorenza i Tonija Eliasa, bivših svjetskih prvaka Alexa Crivillea, Alfonsa Ponsa i Emilija Alzamore te mladih lavova u klasi do 125 kubika Pola Espargara, Joana Olivea i Marca Marqueza.

Upravo je 16-godišnji Marquez (KTM) koji je u lipnju lani u dobi od samo 15 godina i 127 dana postao najmlađi španjolski motorist svih vremena koji se izborio za mjesto na pobjedničkom podiju (u Doningtonu treće mjesto) dobio čast maksi-škarama prerezati svečanu vrpcu.

Krug stazom dugom 4200 metara odvezli su i prvi u povijesti (1999.) španjolski svjetski prvak u klasi do 500 kubika 39-godišnji Criville i dvostruki svjetski prvak u klasi do 250cc (1988., 1989.) 49-godišnji Pons koji nisu ni pokušali prikriti oduševljenje: "Učinjen je nevjerojatno dobar posao i ne bi me začudilo da kroz tri-četiri godine na Parcmotoru vidimo i utrku MotoGP-ja", izjavio je Sito Pons.

Smješten u oazi zelenila kompleks će puno značiti i za buduću moto-školu, ali i primjerice Olivea i Espargara. Derbijevi aduti su zaključili: "Jedva čekamo jurnuti ovim zavojima. Katkad smo nailazili na poteškoće jer nismo imali odgovarajuću stazu za treninge, ali otvorenjem Parcmotora, to je sada stvar prošlosti".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!