Košarka

Zadar na Bilbao u četvrtfinalu

Bernard Jurišić • srijeda, 11.03.2009.
Zadar na Bilbao u četvrtfinalu
Foto: Nikola Movrić

Porazom u posljednjem susretu Topa 16 košarkaši Zadra zauzeli su drugo mjesto u skupini J Eurokupa, pa im četvrtfinale donosi prvoplasiranu momčad skupine L - španjolski Bilbao...

Pravi hrvatski obračun dogodit će se u četvrtfinalu košarkaškog Eurokupa. Zadar će prolaz u polufinale na Final Eightu u Torinu tražiti protiv španjolske Irubentije iz Bilbaa, momčadi u kojoj igraju trojica naših igrača: Marko Banić, Drago Pašalić i Damir Markota.

Španjolski klub osvojio je prvo mjesto u skupini L s omjerom 4-2, zbog boljeg međusobnog omjera s Lietuvos Rytasom koji je završio Top 16 s istim omjerom. Riječ je o momčadi iz sredine ljestvice ACB lige, u kojoj je prva zvijezda naš reprezentativac Marko Banić, uz poznata imena poput Latvijca Janisa Blumsa, Amerikanca Quincyja Lewisa, Litavca Reinaldasa Seibutisa, tu i tamo čak i ponekog Španjolca.

Final Eight u Torinu počinje 2. travnja utakmicama Dinamo Moskva (Rus) - Hemofarm (Srb) i Benetton (Ita) - Lietuvos Rytas (Lit). Zadar i Bilbao svoj susret igraju dan kasnije, kad je na rasporedu i posljednje četvrtfinale između španjolske Pamese i ruskog Himkija.

Ukoliko prođu u polufinale, Zadrani će se dan kasnije (4. travnja) sastati s boljim iz okršaja između Pamese i Himkija. Finale je na rasporedu u nedjelju 5. travnja u dvorani u kojoj Blanka Vlašić nedavno nije imala sreće na Dvoranskom Europskom prvenstvu u atletici. Valjda će Zadrani biti bolje sreće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!