Košarka

Boston u krizi, zaustavljena Utah

Goran Markuš • četvrtak, 12.03.2009.
Boston u krizi, zaustavljena Utah
Foto: EPA

Aktualni NBA prvaci, Boston Celticsi doživjeli su novi, drugi uzastopni poraz, a ovog puta egzekutor je bio Dwyane Wade i njegov Miami Heat. Vrlo zanimljivo bilo je i u Atlanti gdje su domaćini uspjeli poraziti Jazzere i tako prekinuti njihov veliki niz od 12 uzastopnih pobjeda. Svakako moramo spomenuti i odličnih 11 poena Ukića koji ipak nisu pomogli Torontu da se izvuče iz šestog uzastopnog poraza...

Boston je upao u krizi. Naime, bez Kevina Garnetta i Rajona Ronda nikako da proigraju, a njihove greške sve češće dolaze na naplatu. Lošu igru Celticsa tako su sinoć iskoristili i košarkaši Miamija ponovno na čelu sa odličnim Dwyaneom Wadeom (32 poena, 7 asistencija).

Nešto bolje prvo poluvrijeme gostiju donosi im pet poena prednosti, no Miami se ne predaje i sjajnom igrom u trećoj četvrtini preuzimaju vodstvo koje uoči posljednjih 12 minuta iznosi solidnih +9. Naravno, tu se ne zaustavljaju i u uvodne tri minute četvrte četvrtine bježe na još ugodnijih +15.

Miami Heat - Boston Celtics

Međutim, tada slijedi šok za publiku u dvorani. Na leđima sjajnog dvojca Ray Allen (27 poena, 5 skokova) - Leon Powe (23 poena, 13 skokova) Boston radi veliku 2:16 seriju, preuzima vodstvo i dolazi na korak do pobjede. Ipak, fantastičan Wade nije bio spreman prepustiti dobiveno i odličnom završnicom svojem Heatu ipak osigurava mirnu 35. ovosezonsku pobjedu. "Danas jednostavno nisam mogao zabiti više od 32 poena", sa velikim osmjehom na licu izjavio je Wade.

Vrlo zanimljivo bilo je i u Atlanti gdje su domaćini sjajno otvorili susret i na leđima Joea Johnsona (31 poen, 9 asistencija) i Josha Smitha (22 poena, 12 skokova) do odmora pobjegli na i više nego solidnih +13. Ipak Deron Williams (20 poena, 9 asistencija) i njegovi Jazzeri ne predaju se lako i prekrasnom igrom u trećoj uoči četvrte četvrtine dolaze na solidnih +2.

Prvih sedam minuta igralo se potpuno u egalu, koš za koš, no tada gosti naprosto staju. Naime, nakon šuta Mehmeta Okura (14 poena, 10 skokova) pet minuta prije kraja susreta Utah više ne pogađa koš iz igre (samo četiri slobodna bacanja) što domaćini koriste i velikom 13:4 serijom osiguravaju 37. ovosezonsku pobjedu istovremeno zaustavivši veliki niz Jazzera od 12 uzastopnih pobjeda.

Iako je najefikasniji dvojac 76ersa Andre Iguodala (15 poena, 5 skokova, 7 asistencija) - Andre Miller (9 poena, 7 asistencija) imao i puno boljih dana na njihovo mjesto uskočili su odlični Samuel Dalembert (19 poena, 13 skokova) i Thaddeus Young (29 poena, 5 skokova) što je bilo sasvim dovoljno za mirnu i sigurnu pobjedu nad Torontom. Predvođeni Andreom Bargnanijem (21 poen, 5 skokova) prva petorka Raptorsa odigrala je sasvim solidan susret, no prekratko korištenje klupe koja je zabila svega 26 poena, večeras ih je stajalo glave. Ipak, naš Roko Leni Ukić još se jednom pokazao kao fantastična zamjena i tijekom 18 minuta na terenu upisao je odličnih 11 poena (0/3 slobodna bacanja, 4/7 šut za dva, 1/2 šut za tri), skok i dvije asistencije.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors u šest minuta

Da je kratka klupa pravi problem još su bolje demonstrirali Pistonsi kod kojih su momci s klupe čak i nakon produžetaka ostali na svega 12 poena što gosti nisu planirali propustiti i na leđima fantastičnog Natea Robinsona (30 poena, 6 asistencija) upisuju 27. ovosezonsku pobjedu. "Donedavno se činilo da šansi za doigravanje nema, no ukoliko uspijemo zadržati intenzitet i igru svašta je moguće", nakon susreta izjavio je trener Knicksa, Mike D'Antoni.

Prekjučer u njihovom međusobnom ogledu slavili su odlični Trail Blazersi, no večeras sreća se okrenula. Naime, na leđima ponovno fantastičnog Kobea Bryanta (37 poena, 5 skokova, 6 asistencija) u Houstonu gosti su odradili odlično drugo poluvrijeme tijekom kojeg su -11 pretvorili u solidnih +6 i tako upisali 51. ovosezonsku pobjedu. Lamar Odom utakmicu je propusti zbog kazne iz susreta sa Portlandom, no odličan posao ponovno je odradio Pau Gasol upisavši 20 poena i pet skokova. Kod Rocketsa najefikasniji je bio Von Wafer (20 poena), a sa 16 poena i šest skokova slijedi ga Yao Ming.

S druge strane Portland se sa gostovanja u Dallasu vraća sa 24. ovosezonski porazom. Sjajan dvojac Dirk Nowitzki (29 poena, 10 skokova) - Jason Terry (24 poena, 5 skokova) predvodio je Maverickse koji su ovom pobjedom sve bliže toliko željenom doigravanju. Kod Dallasa nikako ne smijemo zaboraviti niti na odličnog Jasona Kidda koji je uz sedam poena upisao po deset skokova i asistencija dok kod Portlanda svakako moramo spomenuti njihova jedina tri večeras uistinu raspoložena igrača, LaMarcusa Aldridgea (23 poena, 11 skokova), Brandona Roya (22 poena, 6 asistencija) i Travisa Outlawa (20 poena).

NBA liga

16.04.2009.
Los Angeles Clippers85:126Oklahoma City Thunder
San Antonio Spurs105:98 *New Orleans Hornets
Minnesota Timberwolves90:97Sacramento Kings
Dallas Mavericks95:84Houston Rockets
Boston Celtics115:107Washington Wizards
Indiana Pacers115:108Milwaukee Bucks
Memphis Grizzlies98:90Atlanta Hawks
New York Knicks102:73New Jersey Nets
Chicago Bulls98:109Toronto Raptors
Cleveland Cavaliers110:111 *Philadelphia 76ers
Orlando Magic98:73Charlotte Bobcats
Miami Heat102:96 *Detroit Pistons
Phoenix Suns117:113Golden State Warriors
Portland Trail Blazers104:76Denver Nuggets
15.04.2009.
Atlanta Hawks81:79Miami Heat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!