Ostali sportovi

Supermaraton Zagreb-Čazma

Sportnet • četvrtak, 12.03.2009.
Supermaraton Zagreb-Čazma
Foto: Nikola Movrić

Međunarodni atletski supermaraton Zagreb-Čazma "Od Kaptola do Kaptola" održat će se u nedjelju 22. ožujka 2009. godine. Na simboličan način po 34. put spojit će se dva grada (Zagreb – Čazma), dva Kaptola i dvije županije (Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija)...

"Supermaraton ulazi u red najstarijih sportskih manifestacija u državi te je najduža cestovna utrka u Hrvatskoj i jedina utrka koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u drugoj županiji. Utrka se održava po pravilima Europske i Svjetske atletske federacije, a ove godine očekuje se da će supermaraton otrčati preko 80 sudionika iz Mađarske, Rusije, Slovenije, Velike Britanije i Hrvatske," istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak na današnjem predstavljanju programa supermaratona.

Početak utrke predviđen je za 9:00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, te će se trasa nastaviti kroz Sesvete – Dugo Selo – Božjakovinu – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Caginec – Šumećane – Dapce, pa sve do cilja u središtu Čazme gdje se prvi maratonci očekuju oko 12:30 sati.

"Prepoznali smo ovu manifestaciju ne samo kao vrhunski međunarodni sportski događaj uvršten u međunarodni kalendar atletskih utrka već kao i pravu turističku, kulturnu i zabavnu manifestaciju. Kao što znate, 90 posto ukupne dužine staze prolazi kroz Zagrebačku županiju, pa je to još jedna prilika da se svi sportaši i gosti uvjere u naše prirodne ljepote i sobom ponesu lijepe uspomene na naš kraj," rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Roman Rodić.

Nagradni fond utrke duge 61 km i 350 m iznosi 5.000 eura, a novčane nagrade dodjeljivat će se do desetog mjesta. Organizatori utrke Grad Čazma i Športska zajednica Grada Čazme za sve posjetitelje pripremaju bogat zabavni, kulturni i glazbeni program. Djeca predškolskog i školskog uzrasta održat će svoja atletska natjecanja, a brojne udruge izložit će svoje proizvode.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!