Automoto

Desmosedici doživio promjenu

Luka Margan • četvrtak, 12.03.2009.
Desmosedici doživio promjenu

Nakon noćnog testa, koji je u utorak održan u Dohi u Kataru, iz tabora Ducatija potvrđena je raritetna promjena na njihovom novom motociklu. Kako bi se dodatno diferencirali od japanskih konkurenata i postizali bolje rezultate, u Ducatiju su odlučili poraditi na ovjesu....

Najnovija inovacija glasi – "njihajuća ruka", dosad izrađivana od aluminija, zamijenjena je karbonskim materijalom. Ova permutacija na motociklu imena Desmosedici GP9 pomno je testirana tijekom duljeg perioda te su stručnjaci tek nedavno dali zeleno svijetlo za njezinu primjenu. Takva promjena u izradi ovjesa predstavlja svojevrstan novitet i luksuz budući da ni bogatiji japanski timovi ne izrađuju dijelove motocikla od ugljičnih vlakana.

Sama promjena trebala bi uvelike utjecati na stabilnost motocikla u zavoju, što se dosad pokazalo najranjivijom točkom Ducatija. Svih pet vozača isprobalo je motocikl s ovim novitetom, a Casey Stoner bio je prilično koncizan pri ocjeni: "Osjećaj u vožnji jest dobar, ali nužno je prilagoditi se na promjenu, za što će mi dobro poslužiti daljnji treninzi krajem mjeseca u Jerezu."

Njegov kolega i novak u Ducatiju, Nicky Hayden, zamijenio je ove sezone Marca Melandrija te se od njega očekuju dobri rezultati. Nicky, koji je 2006. godine osvojio naslov prvaka u kraljevskoj klasi vozeći za Hondin tim, kratko je komentirao promjene na motociklu: "Imam dobar predosjećaj glede novog motocikla, ali puno je posla pred nama. Trebamo ga usporediti s prošlosezonskim motociklom i onda donijeti konačnu odluku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!