Zimski sportovi

Raich u sjajnoj poziciji, Kostelić razočarao

Petar Plevnik • petak, 13.03.2009.
Raich u sjajnoj poziciji, Kostelić razočarao
Foto: Nikola Movrić

Benjamin Raich u sjajnoj je poziciji nakon prve vožnje veleslaloma u Areu. Austrijanac uoči druge vožnje ima 71 stotinku prednosti pred drugoplasiranim Tedom Ligetyem, a što je još važnije vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal nalazi se tek na 13. mjestu s gotovo dvije sekunde zaostatka za Raichom. Potpuno je pak razočarao Ivica Kostelić...

Kao što su mnogi uoči početka završnice Svjetskog kupa u Areu i predviđali, veleslalom bi vrlo lako mogao biti disciplina koja će odlučiti o ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa. Odličnim nastupom sa startnim brojem jedan Benjamin Raich uspio je uoči druge vožnje osigurati 71 stotinku prednost pred drugoplasiranim Tedom Ligetyem i tako napraviti možda i odlučujući korak prema Velikom kristalnom globusu.

Potpuno je razočarao vodeći u ukupnom porektu Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal. Ne znamo je li riječ o temperaturi koja je napala Svindala, no Norvežanin je prvu vožnju završio tek na 13. mjestu s zaostatkom od 1.99 sekunde za Raichom i ukoliko se u drugom nastupu ne dogodi veliki preokret Raich će biti veliki favorit za osvjanje Velikog kristalnog globusa, budući da Norvežanin nema izgleda za osvajanje bodova u slalomu.

Veliki peh dogodio se vodećem u poretku veleslaloma, Švicarcu Didieru Cucheu, koji je već na samom startu ostao bez desnog štapa, ali je i s jednim štapom uspio stići u cilj s 89 stotinki zaostatka za Raichom, na trećem mjestu koje mu jamči osvajanje Malog kristalnog globusa u veleslalomu.

Nažalost, svojim nastupom potpuno je razočarao Ivica Kostelić. Od samog početka bilo je vidljivo kako Ivica vozi sporo, pa je već na prvom prolazu Kostelićev zaostatak iznosio gotovo sekundu, da bi do kraja utrke narastao na gotovo dvije i pol sekunde, dovoljno tek za 21. mjesto.

Završnica Svjetskog kupa, Are, veleslalom, prva vožnja:
1. Benjamin Raich (Austrija) 1:09.94
2. Ted Ligety (SAD) +0.71
3. Didier Cuche (Švicarska) +0.86
4. Massilimiano Blardone (Italija) +0.88
5. Carlo Janka (Švicarska) +1.18
6. Marcel Hirscher (Austrija) +1.23
7. Thomas Fanara (Francuska) +1.27
8. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.32
9. Philipp Schoerghofer (Austrija) +1.48
10. Romed Baumann (Austrija) +1.64
...
21. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.47

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!