arhiva

Živa istina!

Dario Dodić • nedjelja, 15.03.2009.
Živa istina!
Foto: EPA

Ispijen od nespavanja i gripe svjestan sam da ovotjedni tekst neće imati onu standardnu pulitzerovsku težinu koju ima mojih posljednjih nekoliko tekstova. No, što se mora mora se, a i bio je interesantan tjedan...

Kada sam pričao o M.S.-u izostavio sam neke bitne informacije koje sam iskusio vlastitim očima - dok je zajedno s Jozom i mojom malenkosti pratio rezultate za vikend u svom stanu tri stvarno zgodne djevojke (dobro, nisu baš toliko zgodne) došle su mu počistiti stan! I ne, nije im platio, ali su dobile njegovu naklonost. I umalo se jedna od njih prebacila s utakmice Farjestad - Brynas (ili tako neki par) na fejsbuk, ali shvatila je o kakvoj se pogreški radi, umalo je izgubila M.S.-ovu naklonost, no srećom prošla je samo s upozorenjem. Iako mora sačuvati svoju karizmu nedodirljivog tipstera, M.S.-a sam svojim krasnim tipovima spasio upravo ja. O da, sve sam pogodio prošle nedjelje, ali Posušje nas je potopilo.

Što vrijedi informacija iz BiH koja traje dva dana, a kladionice u Hrvatskoj to ne blokiraju? Ljudi moji, bili smo naivni, vjerovali smo igračima Posušja da gosti kojima sam već zaboravio i ime neće napustiti grad dok domaćin ne pobijedi. Mislim da 0:1 ne označava pobjedu domaćina, a mi smo ga trpali i trpali i trpali i fulali i fulali i fulali. I kada je već bilo jasno da će vikend od čarobnog vrlo brzo stići do katastrofalnog, odlučili smo se zadnjim novcem (tzv. posuđenim) zariskirati do kraja pa što bude. M.S. je sastavio dva ziheraškija listića (sve prošlo), a Jozo i ja smo se kao pravi frajeri i nezreli kladioničari zaletjeli u glavu, odnosno dvije glave, St. Etienne protiv Nantesa i Dinamo protiv Osijeka.

Zašto Ivane Klasniću? Zar nisi mogao tu svoju kvotu od tri gola po sezoni popravljati u nekoj drugoj utakmici? Naravno da nisi, to je kladionica. Mi u glavu, a Ivan glavom trese mrežu domaćina za 0:1. Šok i nevjerica zavladali su M.S.-ovim besprijekorno počišćenim stanom. Srećom, junak dana bio je Ilan, tako ću sedmog sina nazvati. Nedjelja, ne možemo podići lovu, a ide nam se na cigane da proslavimo. Ili se mora reći da smo išli na Rome? Mislim, ovaj orkestar svi zovu cigani, nije pogrdno. I ništa, skupili za par rundi, čisto da ne ostanemo kod kuće i uspjeli smo, prošli vikend završio je uspješno.

Nakon par negativnih tjedana M.S. nam se ponovno nabrijao, što znači da se kladionice moraju bojati, jako. Uz to, imamo i novog M.S.-a, Jozu. Ali draže nam je zvati ga mali M.S. Nakon dugo vremena popularni M. napisao je prijedloge za kladionicu - nadam se da ste ga pametnije od mene i Joze pratili, da znate da konačan ishod i običan ishod nisu isto. Tako je, pričam o prokletom Panathinaikosu protiv Unicaje. Kako 20 razlike prokockati u posljednje dvije četvrtine? Sve se može kad se hoće. Regularan dio susreta završi neriješeno, a Jozo i ja lijemo suze i ne vjerujemo da nas je pohlepa koštala popriličnog dobitka.

Pokušavamo se izvući, sastavljam četiri listića i prolazi samo jedan, ali ipak za plus. Pogađate, Jozo je prepisao upravo taj listić. Tek smo na četvrtku, u petak nas na koljena baca Sturm koji nije mogao barem na poluvremenu voditi protiv Rieda. A jučer? Jučer je bilo interesantno - mali M.S. pogodio je koeficijent veći od 20 na listiću, a ja sam sugestije širio, ali nisam imao živaca odigrati neki normalan listić jer sam bio uvjeren da ću promašiti prilikom izbora. Nisam mogao promašiti, sve je prošlo. I što sam ja odigrao? Blesavo visok ulog na Heerenveen - Sparta Rotterdam 6 i više golova. Poluvrijeme 1:0 i Sparta crveni karton - ima li išta gore od crvenog da uništi utakmicu? Mali M.S. čeka više od dva gola za dobitak, a meni se u glavi vrti od mogućnosti da niti on neće dobiti. 73. minuta, golova još uvijek nema, je li moguće? Sve je moguće u ovom okrutnom sportu zvanom kladionica. Od 73. minute pada čak pet golova, zabijaju redom sve moji novi prijatelji - Ingelsten (73'), Beerens (76' + još jedan crveni), Duplan (86'), Švec (89') i moj najbolji prijatelj na cijelom svijetu Kalou u posljednjoj minuti. Hvala vam braćo, odat ću vam počast danas u kladionici.

A danas? Tko zna, možda se nađe još poneka priča, a možda smislim i normalan tekst za idući tjedan. Sjećam se kanala Z3 i Malavizije... Dragi Bucka, Darko i Ivica, nadam se da moji listići neće završiti u košu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!