Košarka

Hrvatski dvojac srušio Tau

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.03.2009.
Hrvatski dvojac srušio Tau
Foto: Bruno Blumenschein

Među brojnim hrvatskim košarkašima koji su ovog vikenda odrađivali nastupe u europskim prvenstvima, istaknuo se naš dvojac u Iurbentiji. Banić i Markota odigrali su odličnu utakmicu protiv Tau Ceramice i nose velike zasluge za rušenje renomiranog protivnika...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): Austrijanci su započeli s doigravanjem, a u Ligi za prvaka Oberwart je poražen na gostovanju kod Kapfenberga 70:64. Marko Morić imao je veliku minutažu, bio je prvi strijelac kod poraženih, ali nije spriječio gubitak bodova. Za 37 minuta ubacio je 18 poena (5/10 za dva, 1/5 za tri, 5/8 slobodna) uz osam skokova i tri asistencije.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Malu minutažu u porazu Oberwarta imao je Milan Stegnjaić. On je igrao tek četiri minute i ubacio dva poena (0/2 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna).

Jurica Dražović (St. Pölten): U Ligi za ostanak St. Pölten je ostvario gostujuću pobjedu kod Wortherseeja 77:76 i time je riješio dosta toga po pitanju ostanka u ligi. Jurica Dražović igrao je 25 minuta i ubacio osam poena (4/4 za dva) uz tri skoka.

BELGIJA

Pankracije Barač (Spirou Charleroi): U derbi susretu 24. kola belgijskog prvenstva Charleroi je doživio pravi potop na gostovanju kod Monsa gdje je poražen 94:60. U lošoj večeri Anzulovićeve momčadi 16 minuta sudjelovao je i Pankracije Barač koji je za to vrijeme ubacio tri poena (0/1 za dva, 1/2 za tri) uz dvije asistencije.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon je stigao do važne pobjede u 20.kolu francuskog prvenstva svladavši na svom parketu Dijon 88:75. Hrvoje Perinčić igrao je nešto manje nego što smo navikli, dobio je 24 minute i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/6 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): Oldenburgov pobjednički niz nastavljen je u susretu s Paderbornom koji je svladan s lakih 82:65. Vodeća momčad njemačke Bundeslige s lakoćom je slavila, a Jasmin Perković igrao je 20 minuta i ubacio osam poena (4/4 za dva, 0/2 za tri) uz četiri skoka i četiri asistencije.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Grci protekli vikend nisu igrali prvenstvo već su na rasporedu imali All Stars vikend na kojem je sudjelovao i Nikola Vujčić. Vujčić je igrao za "strance" koji sui poraženi od domaćih zvijezda s visokih 127:93. Naš reprezentativac je bio među najboljim stranim igračima s ubačenih deset poena (5/7 za dva, 0/1 za tri) uz osam skokova i tri asistencije.

Ivan Kartelo (KAOD): Dok su A-1 ligaši uživali na All Stars vikendu, A-2 ligaši su odrađivali prvenstveno kolo. KAOD je u gostima stigao do pobjede protiv Olympiasa 89:84. Ivan Kartelo po običaju bio je jedan od zapaženijih igrača KAOD-a, u 27 minuta ubacio je 11 poena (4/7 za dva, 3/3 slobodna) uz devet skokova i dvije ukradene lopte.

Željko Župić (KAOD): Osim Kartela, u pobjedi KAOD-a sudjelovao je i Željko Župić koji je također na parketu proveo 27 minuta. Za to vrijeme ubacio je osam poena (3/6 za dva, 0/4 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

MAĐARSKA

Srđan Helbich (ZTE KK): U 20.kolu mađarskog prvenstva ZTE je na gostujućem parketu svladao Dombovar nakon produžetka 101:92. Važnu ulogu u pobjedi ZTE-a odradio je Srđan Helbich koji je igrao 35 minuta i ubacio 24 poena (5/9 za dva, 1/1 za tri, 11/13 slobodna) uz pet skokova.

Ante Kapov (PVSK): U derbiju kola PVSK je na svom parketu ispustio bodove izgubivši od Univera 64:59. Ante Kapov nije briljirao, igrao je tek 16 minuta i ubacio tri poena (0/2 za dva, 1/2 za tri) uz tri skoka.

Zoran Helbich (Marso): Marso je pružio jak otpor drugoplasiranoj momčadi prvenstva Falcu. Poraženi su s tijesnih 90:87, a Zoran Helbich igrao je 18 minuta i ubacio četiri poena (1/1 za dva, 2/4 slobodna) uz tri skoka.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): U pobjedi protiv GMAC-a (80:77), u kojem igra njegov sunarodnjak i jedini preostali Hrvat u ligi, Dalibor Bagarić, Nicević je ubacio deset koševa (5/6 za dva) i uhvatio pet skokova za 20 minuta igre.

Dalibor Bagarić (GMAC): Proveo je na terenu znatno manje vremena (osam minuta) i za to vrijeme postigao dva koša (1/2 za dva) i jedan skok.

POLJSKA

Kristijan Ercegović (Gornik): Atlas je tricama (16/25) izbombardirao posljednjeplasirani Gornik i svladao ga s katastrofalnih 126:79. Kristijan Ercegović kod poraženih nije briljirao, odradio je 20 minuta i za to vrijeme ostao bez poena (0/1 za dva) uz uhvaćena četiri skoka i podijeljene četiri asistencije.

Damir Miljković (Turow): Loš dan imao je Damir Miljković, no njegov Turow je unatoč tome stigao do pobjede kod Polonije 69:64. Miljković je igrao 14 minuta, ostao bez poena (0/1 za dva, 0/4 za tri) uz tek jednu ukradenu loptu.

Igor Miličić (Koszalin): Koszalin je ovog vikenda imao težak posao na domaćem parketu. Ugostio je najbolju poljsku momčad, Prokom, i upisao poraz 93:87. Miličić je igrao 24 minute i ubacio deset poena (3/5 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

RUMUNJSKA

Damir Milačić (Univ Mobitelco Cluj Napoca): Oradea prema očekivanjima nije imala šanse protiv Mobitelca. Gosti su s lakoćom slavili 91:70, a Damir Milačić igrao je 23 minute i ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/2 slobodna).

RUSIJA

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): U ruskom prvenstvu Uniks je u Kazanu imao lagan posao protiv Lokomotiva iz Rostova. Iako bez Marka Popovića, upisali su visoku pobjedu 81:51, a Krešimir Lončar za osam minuta ubacio je isto toliko poena (4/6 za dva, 0/1 slobodna) uz dva skoka.

Zoran Planinić (CSKA): Triumf nije uspio zaustaviti CSKA koji je u 20 utakmica upisao isto toliko pobjeda. U ovom susretu slavio je 80:66, a Zoran Planinić upisao je za 15 minuta osam poena (2/3 za dva, 1/4 za tri, 1/1 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

SLOVENIJA

Vlado Pašalić (Nova Gorica): Posljednjeplasirana Nova Gorica nije pružila dostojan otpor Krki. Momčad iz Novog Mesta slavila je 88:76, a kod Novogoričana najbolji je bio naš Vlado Pašalić koji je ubacio 18 poena (7/11 za dva, 4/4 slobodna) uz 16 skokova i dvije blokade. Nije bilo dovoljno.

Davor Marcelić (Krka): Krka je pomalo rutinski slavila protiv Nove Gorice, a Davor Marcelić sudjelovao je u pobjedi 34 minute s 14 poena (2/2 za dva, 2/5 za tri, 4/5 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Ivan Tomas (Krka): Uz Marcelića kod Krke je minutažu dobio i Ivan Tomas koji je igrao 16 minuta i susret završio sa sedam poena (3/3 za dva, 0/1 za tri, 1/1 slobodna).

Antonio Žižić (Postojna): Alpos je u gostima ponizio Postojnu i visoko ju svladao 103:65. Antonio Žižić startao je u petorci i igrao 15 minuta te ubacio šest poena (3/5 za dva) uz četiri skoka.

Vjeran Soldo (Postojna): Veću minutažu nego Žižić imao je Vjeran Soldo. Igrao je 24 minute i ubacio sedam poena (2/8 za dva, 3/4 slobodna) uz pet skokova i dvije ukradene lopte.

Miroslav Jurić (Zagorje): Očekivani domaći poraz upisalo je Zagorje koje je ugostilo Zlatoroga. Gosti su slavili 77:62, a kod domaćina Miroslav Jurić nije bio raspoložen, za 21 minutu ubacio je četiri poena (2/6 za dva, 0/4 za tri).

Marko Šamanić (Polzela): Hopsi su u Polzeli upisali još jednu pobjedu, a negostoljubivi su bili prema Luki Koper koja je poražena 89:79. Marko Šamanić igrao je 14 minuta i ubacio sedam poena (3/4 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

Vladimir Anzulović (Polzela): Vladimir Anzulović dobio je veću minutažu od Šamanića, na poziciji jedinice odigrao je 20 minuta i upisao četiri poena (1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz pet asistencija i dva skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): Puno odgovornosti u svoje ruke uzimao je Dražen Bubnić, međutim, nije uspio Koprane odvesti do gostujućeg uspjeha. Za 28 minuta ubacio je 15 poena (6/18 za dva, 3/6 slobodna) uz osam skokova i dvije ukradene lopte.

Marin Han (Geoplin Slovan): U derbiju kola Helios je na svom parketu nadigrao Geoplin Slovan 87:80. Marin Han u porazu Geoplina odigrao je ponajbolju utakmicu sezone ubacivši za 19 minuta 18 poena (2/2 za dva, 3/6 za tri, 5/6 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

ŠPANJOLSKA

Mario Stojić (ViveMenorca): Menorca je doživjela težak poraz na gostovanju kod Barcelone 86:61. Mario Stojić uklopio se u blijedu igru Menorce odigravši nešto lošije nego smo navikli. Igrao je 20 minuta i ubacio četiri poena (1/4 za dva, 2/2 slobodna) uz tri asistencije i dva slobodna bacanja.

Bruno Šundov (ViveMenorca): U debiju u dresu Menorce Bruno Šundov na parketu je proveo 21 minutu. Za to vrijeme ubacio je osam poena (1/3 za dva, 2/2 za tri) uz tri skoka.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Lošu utakmicu odigrao je Marino Baždarić. Igrao je manje nego inače, svega 16 minuta, i ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tri) i tome dodao dvije asistencije.

Marko Tomas (Real): Real je uredno prošao gostovanje kod Murcije i slavio 88:77. Marko Tomas odradio je 16 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (1/1 za dva, 2/4 za tri, 1/2 slobodna).

Marko Banić (Iurbentia Bilbao): Iurbentia je na svom parketu stigla do velike pobjede protiv Tau Ceramice 85:72. U po domaćina odličnom susretu vrlo dobru utakmicu odigrao je Marko Banić koji je na parketu proveo 24 minute i ubacio 14 poena (5/7 za dva, 4/4 slobodna) uz osam skokova.

Damir Markota (Iurbentia Bilbao): Uz Banića ponajbolji pojedinac na terenu bio je Damir Markota. "Šveđo" je igrao 23 minute i također ubacio 14 poena (2/2 za dva, 3/5 za tri, 1/2 slobodna) i tome dodao sedam skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia Bilbao): Malu minutažu imao je Drago Pašalić. Za četiri minute ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri).

Stanko Barać (Tau Ceramica): Veliku borbu za minute i dalje vodi Stanko Barać. Na gostovanju u Bilbau igrao je šest minuta bez konkretnog učinka uz upisane tek dvije osobne pogreške.

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Zaragoza na svom parketu nije uspjela iznenaditi Unicaju i upisala je poraz 74:64. Andrija Žižić kod poraženih je dobio 29 minuta i ubacio šest poena (3/5 za dva, 0/1 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): U Švedskoj je u tijeku doigravanje, a Sundsvall u četvrtfinalu već ima lijepu prednost 2-0 protiv Sodertaljea. U posljednjem susretu slavio je 97:76, a Srđan Subotić za 20 minuta ubacio je 14 poena (1/3 za dva, 4/6 za tri) uz skok i asistenciju.

TURSKA

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Fenerbahče je u turskom prvenstvu imao lagan posao na svom parketu protiv Aliage koju je svladao 103:76. Gordan Giriček odradio je dobrih 28 minuta ubacivši 13 poena (4/5 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

UKRAJINA

Jurica Žuža (Poltava): Poltava se pomaknula s posljednje pozicije pobjedom protiv Khimika 92:84. Jurica Žuža zbog problema s osobnim pogreškama igrao je tek 18 minuta i ubacio osam poena (4/6 za dva) uz četiri skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!